OBS FOR SOMMERDEKK: OBS-varsel er sendt ut for store deler av Østlandet - om at det blir snø i natt. Her fra et overraskende snøfall i Oslo for noen år siden. Foto: Jan Petter Lynau VG

Snø-alarm på Østlandet

Meteorologisk institutt med OBS-varsel for fem fylker

BERGEN (VG) Klar til å legge på sommerdekk? Vent litt, bare: I natt kommer vinteren på besøk igjen til det indre Østlandet – og det kommer snø!

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er sørgrensen av det kalde været i nord som strekker seg så langt sør, forklarer meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt.

Nord-Norge har hatt full vinter med snøbyger i flere dager nå, og det er altså en liten del av dette som nå drar på østlandsbesøk i natt.

Les også hvordan det gikk i Bergen da snø og kulde overrasket bilistene i februar: 60 biler i kjedekollisjon!

Ti cm snø

Prognosene spriker noe, så det er uvisst hvor mye snø som faktisk kommer, men det kan komme inntil ti centimeter:

– Prognosene sier fra to til ti centimeter. Det er altså ikke store mengder. Og hadde dette vært midt i februar, ville vi kanskje ikke varslet det en gang, men siden vi er kommer til våronna og folk står på sommerdekk er det verd å vite, sier hun.

HER KOMMER SNØEN: Slik forestiller meteorologene at snøen vil falle mellom midnatt og morgentimene. Foto: Ill: Met.no

Snøfallet ser ut til å komme på det indre av Østlandet, fra Gardermoen og nordover, hvor det ventes temperatur nær null og snøfall i natt.

Fem fylker

OBS-varselet gjelder for Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark, og sier at det ventes temperaturer nær null i disse områdene, og snøfall også i lavereliggende områder.

– Nedbøren vil trolig komme som snø fra midnatt og fram til morgentimene. Det er altså ikke store mengder, og det vil smelte bort i løpet av torsdagen, lover Thyness.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder