PÅKJØRT: Politiet var mandag på stedet hvor seksåringen ble påkjørt. Torsdag meldte sjåføren seg. Foto: Politiet

Mann innrømmer å ha kjørt på seksåring i Sandefjord

En mann i begynnelsen av 30-årene meldte seg torsdag for politiet og innrømmet at det var han som kjørte på en seks år gammel gutt i Sandefjord mandag.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

– Han sier han kjørte på gutten, og at han hjalp ham til benken, men at han fikk panikk og stakk fra stedet, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen i Sandefjord til NRK.

Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring, kjøring uten gyldig førerkort, for å ha dratt fra ulykkesstedet og for ikke å ha meldt fra om ulykken til politiet. Han er løslatt mot meldeplikt.

Politiadvokat An Eline Rimstad ved Sandefjord politistasjon sier til Sandefjords Blad at mannen ikke har førerkort.

I kunstig koma

Gutten har fått hodeskader og er lagt i koma på Ullevål sykehus i Oslo, dit han ble fløyet med luftambulanse fra akuttmottaket ved sykehuset i Tønsberg. Politiet har tatt beslag i en bil og foretar tekniske undersøkelser av kjøretøyet.

– Det er skader på bilen som er forenlige med en påkjørsel. Vi kommer også til å ta prøver av føreren, samt beslaglegge gjenstander vi mener kan være viktig for etterforskningen av saken, sier Rimstad og legger til at mannen hadde med seg bilen da han meldte seg for politiet.

Var etterlyst

Ulykken skjedde i krysset Ringveien/Plutosvei i Sandefjord i 13.15-tiden mandag. Vitner har forklart at gutten ble påkjørt av en bil etter at han sprang ut i veien. Bilføreren skal så ha løftet opp gutten og hjulpet ham bort til en benk, før han forsvant.

Rimstad bekrefter overfor NTB at mannen som har meldt seg, er den samme som en av dem som ble etterlyst. Han er en kjenning av politiet.

Etter påkjørselen ba de om opplysninger om en mørk VW Golf av eldre modell og ba på bakgrunn av vitneobservasjoner en mann i 30-årene med mørke klær og mørkt hår og skjegg om å melde seg.

Flere artikler

  1. Gutt (6) påkjørt i Sandefjord mandag – lagt i koma etter hodeskade

  2. Ektepar påkjørt - kvinne i 50-årene døde

  3. Etterlyser bil etter at gutt (6) ble kritisk skadet i Sandefjord

  4. Påkjørselen i Sandefjord: Etterlyst mann har meldt seg

  5. Gutt påkjørt av politi i utrykning - sjåfør avhøres med status som mistenkt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder