MÅ VENTE: Rettssaken mot korrupsjonstiltalte Eirik Jensen starter trolig først i 2017. Foto: Fredrik Solstad VG

Rettssaken mot Eirik Jensen utsatt

Rettssaken mot den korrupsjonstiltalte politimannen Eirik Jensen (58) er utsatt. Saken skulle egentlig startet i august.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Årsaken er at advokatene John Christian Elden og Arild Holden er opptatt med andre oppdrag og ikke har tid til å forsvare Jensen i august. I et møte i forrige måned ba de om at rettssaken ble flyttet til januar 2017.

Tingrettsdommer Kim Heger i Oslo tingrett har nektet å flytte saken, men ifølge TV 2 har Elden og Holden fått medhold i sin anke til Borgarting lagmannsrett. Fredag opphevet de beslutningen til tingretten.

Rettssaken skulle etter planen starte 22. august i Oslo tingrett, men da pågår fortsatt den såkalte «Lime-saken» i samme domstol. Den var planlagt avsluttet før sommerferien, men forsinkelser gjør at den nå er berammet frem til 28. oktober. Både Elden og Holden er oppnevnt som forsvarere i «Lime-saken».

– Avgjørelsen er som forventet. Lagmannsretten konstaterer at det ikke er nok tid til å oppnevne nye forsvarere som skal kunne forberede seg, samtidig som det er tingrettens ansvar at «Lime-saken» ble forlenget. Da må saken flyttes selv om det betyr at den må bytte aktor, skriver Elden til VG i en SMS.

Borgarting lagmannsrett har lagt vekt på at John Christian Elden og Arild Holden har gyldig fravær, samt Eirik Jensens rett fritt forsvarervalg. Dermed må Oslo tingrett beramme Jensen-saken på nytt. Den kan tidligst starte i november.

Påtalemyndigheten, Spesialenheten for politisaker og medtiltalte Gjermund Cappelen motsatte seg alle at rettssaken ble utsatt.

Eirik Jensen: - Jeg kjemper mitt livs kamp

Påtalemyndigheten skriver i sitt brev til lagmannsretten at en utsettelse til januar vil medføre at saken kolliderer med ankesaken til en av Cappelens medtiltalte, som ikke har erkjent straffskyld. Ifølge påtalemyndigheten vil det medføre at det blir vanskelig å koordinere vitneførselen uten forsinkelser, samt at det vil bli nødvendig å bytte aktor i ankesaken.

I februar i år ble Jensen tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til hasjsmugling. Spesialenheten mener den profilerte politimannen medvirket til at nesten 14 tonn hasj ble innført til Norge, og at han har fått utbetalt minst 2,1 millioner kroner for den ulovlige jobben. Eirik Jensen nekter straffskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder