– OVERFALT PÅ STI: Kvinnen skal ha blitt overrasket av gjerningsmannen på denne stien. Nå ber politiet folk som kan ha informasjon om saken om å melde seg. Foto: Politiet

Jakter gjerningsmann etter voldtekt i Oslo

Oslopolitiet leter etter en gjerningsmann etter det de beskriver som en grov voldtekt i Oslo 7. mai

Publisert:

De ber nå folk som var i området mellom 22.30 og 00.00 lørdag 7. mai om å melde seg for politiet.

– Kvinnen kom med taxi og gikk av ved Statoilstasjonen på Skøyen kl. 2239. Hun gikk fra Statoil og opp til Skøyen terrasse nr. 11, og videre ut på en gruslagt sti som går opp til Nedre Silkestrå. Like etter at hun kom inn på stien ble hun overfalt bakfra og utsatt for voldtekt. Kvinnen ble fraranet en liten sort veske, skriver politiet i Oslo i en pressemelding.

Kvinnen har beskrevet en gjerningsmann som snakket gebrokkent og luktet stramt, blant annet av tobakk.

– Vi har ingen mistenkte i saken. Vi har jobbet intenst hele uka med dette, men vi har igen beskrivelse, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til VG.

Håper på DNA-spor

– Vi har jobbet med å søke etter videoer og har etterlyst mulige viktige vitner internt i politiet med bilder. Dette er vitner, og vi har ingen mistanke til noen av dem. Så har vi hatt en rundspørring i området og snakket med masse beboere, og lagt igjen brev hvor vi etterlyser vitner som kan ha sett eller hørt noe. Så fant vi også ut at vi må prøve å gå ut i media som en siste mulighet, sier hun.

– Har dere DNA-spor?

– Det håper vi jo, men vi venter på svar. Fornærmede oppsøkte overgrepsmottaket kort tid etter overfallet og vi avventer nå resultatet fra Folkehelseinstituttet, som jobber med analysen, sier Lid.

Hun legger til at de håper svarene er klare i løpet av morgendagen.

Kvinnen ble frastjålet en veske, som er liten, sort og firkantet, med folder i stoffer. Den hadde en metallkant øverst på vesken med knepplås. I vesken var det et bankkort og en Samsung galaxy-mobil.

De som har informasjon om saken kan kontakte politiet på telefon 22669430 på dagtid og 22669966 på kveldstid eller på mail Oslo.seksualforbrytelser@politiet.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder