GLAD I DAG: Thomas Bolme sier han har hatt en flott helg, med masse positiv respons etter at han stod frem og fortalte om det vanskelige livet som arbeidsledig. Foto: Frode Hansen , VG

Småbarnsfaren som har gått ledig i to år: Nå er Thomas jobb-optimist

Thomas Bolme (38) tok belastningen med å stå frem som langtidsledig i VG. Nå skinner solen.

 • Bjørn Haugan

Artikkelen er over fire år gammel

En rekke oljearbeidere valgte fredag å stå frem som arbeidsledige i VG og fortelle sine historier.

Fått masse takk i helgen

Bolme fikk spesielt fokus fordi han har gått ledig lenge; i to år. Han fortalte om de over 1000 jobbsøknadene han har sendt, uten å bli innkalt til intervju – og kampen for å holde humøret og gutsen oppe, når den ene dagen, den ene måneden, det ene året blir til enda flere dager, måneder og år.

– Snakk om respons. Folk har ringt og tatt kontakt på andre måter for å takke så mye etter at vi stod frem. Mange av dem er i samme situasjon som meg, de er ledige, og sier det har vært godt og befriende å lese om en hverdag de også opplever: De fikk et løft da de leste om andre i samme situasjon og at det bare er en måte å komme ut av det på; å være positiv og optimistisk og ikke gi opp, sier Bolme.

Aktuelt: 60.000 oljejobber kan forsvinne

Null i inntekt fra nyttår

It- og logistikkonsulenten med 12 års erfaring som innleid konsulent i blant annet Statoil og Halliburton, mistet dagpengene fra nyttår, som man gjør når man har gått ledig i to år.

Da ble han henvist til sosialpenger, men det får han heller ikke, fordi kona er i jobb og har inntekt.

– Jeg har fått over tjue tilbud gjennom helgen. De fleste har vært tilbud om å selge helseprodukter. Det er i stor grad snakk om multi-level marketing som av mange anses som pyramidespill. Jeg tror ikke det er ikke løsningen for folk i min situasjon, men en hobby ved siden av.

Les også: Jobbet på Rema, ble millionær

– Jeg er så glad og oppløftet

– Men, sier han:

–Jeg har også fått det jeg opplever som fire seriøse henvendelser, hvor to er fra bemanningsbyråer, som jeg kjenner fra før av, som sier de vil jobbe for å finne jobb for meg. Det synes jeg er veldig spennende. I tillegg har jeg fått en henvendelse fra et bildekkfirma i området, som også fremstår som attraktivt. I tillegg har jeg fått et tilbud fra et regnskapsfirma i Oslo, som ringte og sa at gjerne ville hjelpe meg. Det satte jeg veldig stor pris på.

– Hva tenker du nå?

– Jeg er så glad og oppløftet. Så får vi se hva det ender med. Jeg er temmelig sikker på at jeg er i jobb igjen i løpet av februar.

– Hva skjer videre?

– Jeg skal møte med de to bemanningsselskapene og med bildekkfirmaet denne uken. Jeg går for det som er best og gir mest jobbsikkerhet.

Aktuell: Kortvokste Jørgen fikk jobb tilslutt

– De fleste kvier seg for å stå frem

Han sier han visste det var en belasting å stå frem, men det også kunne gi muligheter.

– Det er jo ikke uten grunn at de fleste kvier seg for å stå frem som ledig. Det er ikke noe man er stolt av. Men jeg valgte å være åpen om det, for å vise at når det er 129 000 ledige, så er ikke det bare tall og statistikk, men levende mennesker og familier som rammes, sier han og legger til:

– Jeg håpet selvsagt også at det var en upside ved å stå frem: At noen ville ta kontakt fordi de har jobb og ser at jeg har en kompetanse og jobbvillighet som de er interessert i. Det har slått til. Jeg har i de to årene jeg har gått ledig, ikke fått slike tilbud, så det er uansett et stort fremskritt. Prosessen videre denne uken vil vise hvordan det ender, sier den 38-år gamle småbarnsfaren fra Tananger utenfor Stavanger.

Les også: Oljeprisen påvirker lakseprisen

Tilbudt praksisplass

Også Tommy Tjessem, som ble sagt opp i desember, har fått interessante henvendelser i helgen.

– Jeg har fått tilbud om praksisplass Ipark her i Stavanger, som jeg synes er spennende, sier Tommy Tjessem, som ble sagt opp i desember.

– Jeg er kjempeglad på Thomas sine vegne. Han gjorde et svært godt inntrykk på meg i Stavanger sist uke. Nå håper jeg det resulterer i jobb for ham. Det var sterkt å møte de arbeidsledige i Stavanger. Det eneste de ville, var å arbeide, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Les også

Mer om

 1. Arbeidsledighet
 2. Arbeidsliv
 3. NHO
 4. Landsorganisasjonen (LO)

Flere artikler

 1. Pluss content

  Pengegrepene du bør ta nå

 2. Pluss content

  Etter over tusen søknader har Thomas endelig fast jobb

 3. Hverdagen som ledig: - Har søkt tusen jobber: Ledigheten: Thomas (38) tilbyr seg å jobbe gratis

 4. – Det finnes en verden utenfor oljen også

 5. Mistet jobben etter oljenedturen: – Endelig et mål med å stå opp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder