UTENFOR SKOLEN: Ifølge et informasjonsskriv fra skolen skal siktede ha oppsøkt avdøde ved Holmlia skole, utenfor skolens område. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Ungdomsskoleelev (16) døde etter voldshendelse

En 16 år gammel gutt ble utsatt for en voldshhendelse utenfor Holmlia skole mandag 12. juni i år. Tirsdag 25. juli døde gutten etter over én måned i kunstig koma.

 • Eirik Elvevold
 • Magnus Braaten
 • Emil Mogård

Artikkelen er over to år gammel

Mandag 12. juni, kl. 14.50, mottok Oslo politidistrikt melding om at en gutt på 16 år var blitt innlagt på barneintensiv på Rikshospitalet som følge av en voldshendelse nær Holmlia skole, skriver Seksjon for Etterforskning av alvorlige voldssaker i en pressemelding.

– Vi vil ikke gå ut med navn per nå av hensyn til de pårørende. Det er også derfor vi har ventet to dager med å gå ut med denne pressemeldingen, sier politiadvokat Andreas Strand.

Gutten, som var elev på Holmlia skole, ble oppsøkt av 18-åringen. Politiets etterforskning tilsier at de kjente hverandre fra tidligere.

18-åringen, som ikke er elev på skolen, slo ned gutten, som deretter fikk hjertestans, ifølge et informasjonskriv om hendelsen sendt ut fra Holmlia skole.

– Det er for tidlig å si noe om motiv. Vi har etterforsket saken en stund og skaffet oss et bilde, men avhører fremdeles vitner i saken og kan derfor ikke konkludere, sier Strand.

Den 16 år gamle gutten spilte fotball for Holmlia Sportsklubb og beskrives som en talentfull spiller med stå-på-vilje.

Hendelsen skjedde utenfor skolens område, men medelever skal ha sett hele eller deler av hendelsen. Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet, og ambulanse og politi ble tilkalt.

Gutten ble så fraktet til Rikshospitalet, hvor han havnet i kunstig koma. Tirsdag kl. 22.10 døde gutten, opplyser politiet.

– Vi har foreløpig ingen annen kommentar enn at familien nå vil sørge i fred, sier bistandsadvokat Preben Kløvfjell.

En person på 18 år pågrepet og siktet for grov kroppsskade, ifølge politiet. Vedkommende sitter fortsatt i varetekt. Personen ble pågrepet tirsdag 13. juni, dagen etter voldshendelsen. Advokat Øyvind Bratlien er oppnevnt som forsvarer.

Begge er norske statsborgere.

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Ungdomsskoleelev (16) død etter voldshendelse - siktede erkjenner å ha slått med flat hånd

 2. Skoleelev døde etter voldsepisode:
  – Voldssiktet (18) kan løslates

 3. Tenåring skjøt og drepte vennen ved et uhell

 4. Politiet har nytt bevis i syv år gammelt drapsforsøk

 5. Toten-drapet: Nå minnes klassekameratene Oscar André (15)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder