DISKUTERTE TERROR ETTER 9/11: Anders Behring Breivik diskuterte mulighetene for terror i Europa etter angrepet på USA, 11. september 2001. Breivik mente også det var stor fare for borgerkrig i Europa som følge av innvandring. Foto: AP og Gøran Bohlin/VG

Aktiv Breivik på FpU-forum: Diskuterte terror og borgerkrig

(VG Nett) På forumet til Fremskrittspartiets Ungdom sa Anders Behring Breivik at han fryktet borgerkrig i Europa «når muslimene blir i flertall».

Artikkelen er over åtte år gammel

På FpU-debattforumet, som VG har fått tilgang til, er Anders Behring Breivik en av de aller mest aktive debattantene. Her diskuterte han hyppig med unge Frp-stjerner, som i dag sitter i viktige posisjoner i norsk politikk.

BAKGRUNN: Terroristen Breiviks skjulte FpU-liv

Blant emnene Breivik diskuterte var røykeloven, skatter og avgifter, EU og USAs krigføring i Irak. Men han diskuterte også mer kontroversielle temaer, og tok blant annet opp terrortrusselen i Europa.

- Spesiell grobunn for terror

I flere innlegg peker Breivik på islam som et arnested for terrorgrupperinger, og sier blant annet at det ikke finnes kristne terrorister eller terrorgrupperinger.

EIRIK MOSVEEN: Ubehagelige forbindelser for Frp

«Det er jo ikke til å komme bort i fra at kulturer/land tilknyttet Islam har en spesiell grobunn for terrorisme», skriver den da 23 år gamle Breivik på forumet i 2002.

Samme året gir uansett Breivik uttrykk for at han ser på Islam som en fredelig religion, og han ikke har noe i mot muslimer.

Fryktet borgerkrig i Europa

«Det finnes selvfølgelig mange gode sider ved islam, men det er ikke relevant i denne sammenhengen», skriver Breivik.

ALT OM TERRORANGREPET MOT NORGE

Men i en bloggpost et knapt år senere skriver han at han frykter muslimene skal «ta over Europa» og at et av scenariene han ser for seg da er borgerkrig i Europa.

«Demokratiet er som kjent et "flertallsdiktatur". Hva vil skje når muslimene utgjør flertallet (en gang i fremtiden)?», spør Breivik.

Svaret gir han selv:

FRP-POLITIKER: - Jeg var på fest hjemme hos Breivik

«Scenario 1: Borgerkrig. Scenario 2: Muslimene får sitt eget land/distrikter der de fritt får utøve sine religion/politikk. (¿) Scenario 3: Muslimene blir tilstrekkelig integrert og avstår fra spesielle politiske/religiøse krav.»

Fryktet muslimsk flertall

Bakgrunnen for faren for en borgerkrig mener Breivik bunner ut i at muslimer vil innføre sharialovgivning i europeiske land. Etter hvert som stadig større deler av befolkningen består av muslimer, så frykter Breivik at de vil utgjøre flertallet etter noen år.

Nåværende FpU-formann Ove Vanebo har deltatt i debatter med Breivik på forumet. Heller ikke han husker mye av debattene på forumet.

- Jeg mener å huske at det var noe diskusjon, men jeg klarer ikke å huske noe utover det. Jeg har sett noe av det han har skrevet i ettertid, sier Vanebo.

Husker ikke

Også stortingsrepresentant Jørund Rytman ser Anders Behring Breivik ut til å være på fornavn med.

- Jeg kan ikke huske verken å ha møtt eller snakket med ham. Jeg var aktiv i FpU på den tiden, men husker ikke denne personen, sier Rytman.

Heller ikke Oslo-byråd Jøran Kallmyr eller byrådssekretær i Oslo, Kai-Morten Terning kan huske noe særlig fra Breiviks aktivitet på debattforumet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder