SKUTT I BIL: Politiet gjør tekniske undersøkelser rundt bilen til Imran Saber. Foto: Trond Solberg/VG

Tidligere medtiltalt siktet for medvirkning til drapsforsøk på «Skrue»

(VG Nett) Det er en 34 år gammel kjenning av politiet fra et tungt kriminelt miljø som er tatt for drapsforsøket på Imran Saber (32).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

34-åringen er tidligere medtiltalt av Imran Saber i den såkalte Wonderboy-saken. Onsdag morgen ble han pågrepet, siktet for medvirkning til drapsforsøket på Jordal i Oslo søndag kveld.

Der overlevde Saber etter å ha blitt truffet av flere skudd.

Mannen ble pågrepet ved 08-tiden i Arendal, og var onsdag kveld på vei til Oslo for å bli avhørt. Politiet tror flere står bak attentatet.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETT HER!

- Vi har grunn til å tro at flere personer medvirket til drapsforsøket, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Ifølge Dagbladet var 34-åringen på permisjon fra fengselet da han ble pågrepet. Han skal også ha vært på frifot da skuddene falt.

Les også: Maskert mann i kjeledress lå i skjul og ventet

Dømt i samme sak

Mannen som er pågrepet ble dømt sammen med Saber i den såkalte Wonderboy-saken. Saber fikk tre års fengsel i Oslo tingrett, hans medtiltalte, nå siktede, ble dømt til 13 års fengsel i Høyesterett. Ifølge flere av de andre forsvarerne i saken, fikk Saber en oppsiktsvekkende mild dom, etter å ha blitt funnet skyldig i befatning med 4,3 millioner kroner fra NOKAS-ranet som ble forsøkt investert i 100 kilo hasj.

Flere av forsvarsadvokatene i rettssaken mente dommen var så oppsiktsvekkende mild at det måtte foreligge en avtale med myndighetene fordi han hjalp til med å få tilbakeført de stjålne Munch-maleriene.

Saber trakk anken før ankesaken skulle starte i Borgarting lagmannsrett.

Advokat Harald Grape forsvarer 34-åringen etter skuddene på Jordal.

- Jeg vet ennå ikke på hvilket grunnlag de har siktet min klient. Jeg skal møte ham i kveld, og da regner jeg med å få bedre kjennskap til saken, sier advokat Harald Grape til NTB.

Oslo-politiet vil ikke onsdag kveld utdype overfor VG Nett hva de mener kan være motivet bak skytingen.

Ifølge TV 2 skal politiets teori være at 34-åringen har et personlig hatmotiv mot Imran Saber, etter en hendelse for fem år siden. Da skal 34-åringens kone ha blitt holdt fanget og torturert av maskerte menn forbindelse med et pengeoppgjør.

Nekter å snakke

Den fornærmede 32-åringen Imran Saber blir ofte omtalt som «Skrue» eller David Toskas «finansminister». Sju skudd ble løsnet, flere av dem mot sideruten på førersiden av bilen hans ved Jordal stadion søndag kveld klokka 20.

Tirsdag kveld ble han forsøkt avhørt på Ullevål sykehus med sin bistandsadvokat Øystein Storrvik til stede. Der oppretteholdt han at han ikke vil snakke med politiet. Storrvik ønsker ikke å kommentere dette overfor VG Nett.

Les også: - Planlagt attentat mot Toska-venn
VGTV: - Vil ikke samarbeide med politiet

- Dette er helt typisk for veldig mange kriminelle miljøer. I utgangspunktet gjelder regelen om at du er en død mann dersom du prater med politiet, sier Eirik Jensen som er leder for gjengprosjektet i Oslo politidistrikt.

De første meldingene om at han hadde på seg skuddsikker vest under skytingen avkreftes nå av politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder