I RETTEN: Aktor Hilde Stoltenberg (til høyre) mener det kan bevises at den 32 år gamle algerieren mente å drepe moren til sin nyfødte sønn, mens hans forsvarer Abdelilah Saeme (til venstre) mener det dreier seg om legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Erik Veigård, SCANPIX

Drept med barnet på armen

Med sin tre uker gamle sønn på armen ble Mary Ann Hansen i Bodø stukket i hjel av barnets far.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Hennes sju år gamle datter befant seg i naborommet, og ble vitne til at moren segnet om og døde. Krangel om barnet, og tiltaltes frykt for å bli angitt til politiet, var foranledningen for den bestialske knivstikkingen. Den 32 år gamle algerieren Faical Atmani har erkjent de faktiske forhold, men erklærte seg ikke skyldig i forsettlig drap da Salten tingrett startet behandlingen av saken mandag. Han hevder han ikke hadde til hensikt å drepe kvinnen.

Aktor, statsadvokat Hilde Stoltenberg, sa i sin innledningsprosedyre at påtalemakten mener det kan bevises at tiltalte mente å drepe henne.

Kniv i ryggen

Det var om kvelden 5. januar i år at Mary Ann Hansen endte sitt liv etter krangel med faren til deres nyfødte sønn. Krangelen ble avsluttet med at Faical Atmani stakk henne i ryggen med en brødkniv mens de sto i nærheten av utgangsdøra.

Hun bar deres tre uker gamle sønn på armen. Han havnet på gulvet i gangen, mens hun kom seg inn i stua. Der blødde hun i hjel, med en venninne og sin sju år gamle datter som vitner.

Var redd

Faical Atmani kom til Norge som flyktning i 2001, men fikk avslag på asylsøknaden sin i 2003. Like etterpå traff han Mary Ann Hansen, som han etter sin egen forklaring fikk en sønn med 15. desember 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder