Brann-supporter (20) alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av T-banen

Det var kaotiske tilstander og full stans i T-banetrafikken etter at en person ble påkjørt på Nationaltheateret T-banestasjon i Oslo søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Operasjonsleder Marita Aune sa til VG like etter ulykken at det var uvisst på hvilken måte vedkommende havnet ned i sporet.

Like etter midnatt opplyser Ullevål sykehus at den 20 år gamle mannen er alvorlig skadet.

Supporter-kaos

Vitner forteller om mennesker som skal ha kommet gråtende ut av T-banestasjonen etter den dramatiske hendelsen.

Innsatsleder Svein Arild Jørundland sa til VG at en gruppe Brann-supportere hadde vært på et utested, og forflyttet seg mot stasjonen for å ta T-banen videre.

Utenfor T-baneanlegget skal gruppen ha fyrt opp bluss, noe som førte til at hele området både utenfor og inne på stasjonen ble røyklagt, og brannalarmen gikk.

– Da falt en Brann-supporter ned, og ble påkjørt av T-banen, sier Jørundland.

Han sier videre at mannen fikk god helsehjelp på stedet før han ble fraktet til sykehus.

Betegnes som en ulykke

Søndag kveld er det kamp mellom Eliteserielagene Vålerenga og Brann i Oslo.

Politiet understreker at hendelsen betegnes som en ulykke, og at det ikke har vært bråk mellom supportergrupper i forkant.

Sporveien skriver på Twitter at de ønsker å presisere at «det som ble omtalt som «Kraftig supporterbråk på Nationaltheatret» IKKE var bråk mellom supportere fra VIF eller Brann, men enkelte vel aktive supportere tilhørende sistnevnte klubb som tente bengalske lys inne på stasjonen».

– Vi er har foreløpig ingen kommentar til hendelsen. Vi jobber med å skaffe oss oversikt, sier styreleder for Brann-supporterne, Roger Lillebøe Hansen i Bataljonen, til VG.

Han opplyser at han ikke var til stede på Nathionaltheateret.

Stans i T-banetrafikken

Sporveien opplysete at det var stans i T-banetrafikken i begge retninger, og stasjonen på Nationaltheateret ble stengt.

Litt etter klokken 19 var det normal drift østover fra Stortinget stasjon og vestover fra Blindern og Borgen. Klokken 20.15 opplyste Sporveien og politiet at Nationaltheatret stasjon var åpnet igjen, og at trafikken gikk som normalt.

Alle linjer: Det er i øyeblikket stans i trafikken i begge retninger. Kraftig supporterbråk og uønsket hendelse på… https://t.co/rrbABOUWsy

ALVORLIG: En person er sendt til sykehuset med alvorlige skader, etter å ha blitt påkjørt av T-banen søndag. Foto: Hallgeir Vågenes/ VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder