Det var i denne blokken på Landås i Bergen at en 70 år gammel kvinne ble drept i februar. Hennes 43 år gamle sønn er tiltalt for drapet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

Mann (43) tiltalt for å ha drept moren sin med øks

Politiet har tatt ut tiltale mot en 43 år gammel mann for å ha drept sin 70 år gamle mor på Landås i Bergen i februar. Mannen er kjent utilregnelig.

karen.setten@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I rettssaken vil det blir krevd at 43-åringen overføres til tvunget psykisk helsevern, skriver Bergens Tidende.

Motivet for drapet er for politiet uklart.

Det var lørdag 10. februar i år at den nå tiltalte mannen ringte politiet og meldte at moren lå død i leiligheten deres i en blokk på Landås i Bergen. Kort tid etter fortalte mannen politiet at han hadde tatt livet av henne med en øks.

les også

Mann pågrepet for 20 år gammelt drap i Nederland

Noen uker tidligere hadde mannen blitt skrevet ut fra en psykiatrisk institusjon i Bergen mot sin vilje. I en rapport i etterkant av drapet fastslo Fylkesmannen at det var forsvarlig å skrive ut den nå drapssiktede mannen.

Politiet mener den tiltalte slo moren sin flere ganger, uten at de ønsker å gå inn i ytterligere detaljer.

les også

Tiltalte om Nakholmen-drapet: – Jeg kontrollerte ikke meg selv

43-åringens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til avisa at hennes klient er gjort kjent med tiltalen. Hun skriver i en SMS at tiltalte er enig i at han skal dømmes til tvunget psykisk helsevern. Den tiltalte er også enig i at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket og da han ble skrevet ut fra institusjonen i Bergen.

– Han var redd for at han kunne komme til å skade noen, og han har også nevnt sin mor, sier Keller-Fløystad.

Den tiltalte skal ha forklart at moren ble drept fire døgn før han ringte politiet og meldte om drapet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder