Steinblokk på flere tonn falt ned på hytte

To tyske turister slapp unna med skrekken da en stor steinblokk raste gjennom veggen på hytta der de lå og sov. – De har hatt ekstrem flaks, sier politiet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den ene av turistene ringte politiet klokken 02.41, og forsøkte å fortelle hva som hadde skjedd ved hytta i Spangereid i Lindesnes kommune, men språkproblemer gjorde at politiet ikke forsto omfanget.

Han fikk imidlertid varslet en engelsktalende mann, som ringte politiet noen minutter senere – og politiet rykket da ut sammen med brannvesenet.

les også

Lastebil trillet inn i kjøkken: – Store materielle skader

– Da viser det seg at det er tre store steinblokker som har rast ut fra fjellsiden og ned på hytta, hvor de to tyske turistene lå inne og sov. De er begge uskadet, men har hatt ekstrem flaks som ikke ble truffet, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til VG.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Han anslår at den største steinblokken veier flere tonn, og forteller at denne kom dundrende inn i den ene kortveggen – og inn på soverommet.

– Her er det kun snakk om centimeter som gjør at de er uskadet, og ikke hardt skadet. Men de har tatt dette med fatning, og har blitt innlosjert på et hotell i nærheten, sier han.

Preget

Eieren av hytta, Karen Oestad, organiserer ikke utleien av hytta selv. Hennes mann, Alf Oestad, forteller at ødeleggelsene på hytta ikke var den største bekymringen da de fikk høre om hendelsen.

– Det første vi tenkte var jo om noen er kommet til skade. Det er det viktigste. Og det var det heldigvis ikke. Det materielle har ingenting å si.

Oestad forteller at det tyske paret var voldsomt preget preget av det som hadde skjedd. Paret har nå tatt inn på en annen hytte i området.

Utleien av hytta organiseres av Susann Sandtner-Thomas og hennes samboer Karsten Ånestad.

– Susann har drevet med dette i 12 år. Vi har aldri opplevd at en hytte blir knust av stein på denne måten, det er ikke noe som skjer ofte, sier Ånestad til VG.

les også

Elg ramlet gjennom tak og ned i hundegård: – Vi trodde det var jordskjelv

Operasjonslederen sier det til sammen er snakk om tre steinblokker, hvor to litt mindre steinblokker har havnet på baksiden av den store blokken. Han anslår at også disse to veier over et tonn.

Politiet har vært i kontakt med hytteeieren, som har fortalt at hytta er leid ut til de to tyske turistene. Politiet har nå sperret av området, og varslet beredskapsvakten i kommunen, som skal ta en vurdering søndag morgen.

– Fjellveggen som det har rast fra ligger omtrent fem meter fra hytteveggen, så det er ikke fare for andre personer eller hytter, sier Hyberg.

Rasstedet er nå sperret av, og politiet vil i løpet av dagen kontakt Mandal kommunes beredskapsteam, og koble inn geologer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder