NEKTER STRAFFSKYLD: Her stiller Marius Groth (35) opp i et intervju med VG i mai 2013. 35-åringen hevdet den gangen at han hadde stoppet tre menn fra Romania med seks flatskjermer under armen - uten at politiet rykket ut til plassen på Skøyen i Oslo. FOTO: NILS BJÅLAND

Politiet om Paul Simmons-saken: Nytt offer truet og lurt for penger

Først ble sørlendingen Marius Groth (35) tiltalt for drapet på Paul Simmons (25), så ble han tiltalt for drapsforsøk, bedragerier og en grov voldtekt i samme straffesak. Nå anklages 35-åringen for enda flere alvorlige forhold.

Artikkelen er over ett år gammel

Tirsdag 15. mai starter en omfattende straffesak mot to tidligere kamerater i Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten mener at de to mennene, Marius Groth (35) og Eirik Vad (36), står bak et drap, et drapsforsøk, grove bedragerier og et ransforsøk i 2015 – noe de ble tiltalt for i fjor høst.

Groth ble også tiltalt for en grov voldtekt mot en kvinne i et skogholt i 2012, og nå må han forberede seg på å svare for enda flere kriminelle forhold.

les også

Paul Simmons-saken: To kamerater tiltalt for drap

Tiltale: Truet mann til å røyke marihuana

I en to sider lang tilleggstiltale anklages den 35 år gamle sørlendingen for å ha truet en mann til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. Ifølge tiltalen, pågikk truslene og volden i perioden 12. – 16. februar 2014, på et hotell i Oslo og/eller Kristiansand.

Groth skal ha filmet alt eller deler av handlingene med en mobiltelefon.

I tillegg skal 35-åringen ha brutt ned den aktuelle mannen både fysisk og mentalt, blant annet ved å tvinge ham til å sitte i et badekar og til å røyke marihuana.

«...skape frykt for at N.N. (journ.red. fornærmede) ikke skulle kunne puste ved å presse en pute over ansiktet hans, holde tilbake bankkort, nøkler etc..», står det i tiltalen.

les også

Utvider tiltalen i Paul Simmons-saken

TILTALT: Eirik Vad (36) fra Bergen nekter straffskyld for drap og drapsforsøk. FOTO: PRIVAT

I løpet av de samme dagene i februar 2014 skal Marius Groth ha lurt den samme fornærmede mannen til å overføre 92.000 kroner til sin egen konto, ved å utgi seg som hans forretningspartner.

– Det er ikke naturlig for oss å gå inn i detaljer i straffesaken så nær hovedforhandlingen, men det presiseres at han nekter straffskyld for både drap og drapsforsøk, sier Groths forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til VG.

DØD: Paul Simmons (25) fra Lillestrøm. FOTO: ERIK BURÅS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder