KNIVSTUKKET: Den 54 år gammel mannen ble funnet knivstukket i sin egen leilighet i Hellerudgrenda i Oslo 15. juni 2017. Her blir liket båret ut av leiligheten. Foto: Tore Kristiansen

Drapstiltalt hevder han var i Norge for å kjøpe Tesla

Drapstiltalen tegner et bilde av at 42-åringen drepte for penger og rømte landet. Selv forklarer mannen at han var i Norge fordi han planla å kjøpe et større antall Tesla-er.

Tirsdag morgen møter en 42 år gammel mann i Oslo tingrett tiltalt for å ha drept en 54 år gammel mann på Hellerud i Oslo i juni 2017.

Ifølge tiltalen skjedde drapet i en leilighet i Hellerudgrenda på formiddagen 15. juni 2017.

Den tyrkiske 42-åringen skal ha knivstukket offeret i ryggen to ganger. Stikkskadene var så alvorlige at mannen døde av forblødning etter kort tid.

– Han hadde forretningsformål i Oslo. Han forklarer at det var snakk om å starte bilforretning, og at han skulle gå til innkjøp av et større antall Tesla-er og selge dem i Estland, sier 42-åringens forsvarer Øystein Storrvik til VG.

Ifølge VGs opplysninger har politiet sjekket ut denne forklaringen, og ingenting skal tyde på at 42-åringen var på jakt etter biler.

les også

Politiet om Hellerud-drapet: Drepte og dro fra Norge i lånt bil

350.000 i bilen

Når mannen møter i retten klokken 09.00 tirsdag, kommer han til å nekte enhver befatning med drapet.

– Han har vært i kontakt med offeret den dagen det skjedde, men han har rett og slett ikke skadet avdøde. Avdøde ble drept samme dag som min klient i var kontakt med ham, men dette er helt uavhengige begivenheter forklarer han, sier Storrvik.

Kort tid etter drapet, forlot tyrkeren Norge og kjørte i retning Finland sammen med en finne, som ikke er tiltalt i saken.

FORSVARER: Øystein Storrvik forsvarer 42-åringen som er tiltalt for drapet. Foto: Frode Hansen

VG har tidligere omtalt at tiltalte, etter at avdøde var funnet død på Hellerud, ble stoppet i en rutinemessig tollkontroll i Finland med hele 350.000 kroner i bilen – men at han fikk lov til å kjøre videre.

42-åringen er også tiltalt for å ha stjålet disse 350.000 kronene fra drapsofferet. Han nekter enhver befatning med et slikt beløp, ifølge Storrvik.

les også

Drapssiktet (41): Stakk av fra Norge med offerets penger

Mistenkt i Estland

Konstituert statsadvokat Jens Andenæs opplyser også at tiltalte har forklart at han hadde et legitimt formål med reisen til Norge. Tiltalen forteller derimot en annen historie.

– Han er tiltalt for å ha drept fornærmede med kniv og deretter borttatt et pengebeløp fra boligen til avdøde. Både drapet og oppbevaringen av penger vil bli belyst nærmere under bevisførselen, sier Andenæs.

I Estland knyttes 42-åringen til en forsvinningssak som etterforskes som et drap. Tyrkeren er i den forbindelse avhørt av estisk politi i Norge. Mannen som estisk politi antar at er død, skal ha vært en forretningspartner av den nå drapstiltalte 42-åringen.

Det er ikke funnet noen sammenheng mellom den norske drapssaken og saken fra Estland, men en estisk politinettforsker skal etter planen bli avhørt på videolink under rettssaken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder