RANSAKING: Politiet bærer ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ransakelsen av Waras hus er ferdig

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er lørdag ferdig med ransakelsen av huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge NRK.

NTB

Etter to dager med tekniske undersøkelser i huset kan justisministeren og hans samboer Laila Anita Bertheussen nå flytte tilbake igjen i eneboligen på Røa i Oslo.

Torsdag ble justisministerens samboer pågrepet, siktet for å dikte opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars.

Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera

Hun er ikke siktet for de tidligere hendelsene utenfor parets hjem, men PST-sjef Benedicte Bjørnland sa under en pressekonferanse torsdag at det er naturlig å se hendelsene i sammenheng.

Fredag ble det kjent at Oslo-politiet har siktet teaterdirektøren og kunstnerne bak forestillingen «Ways of Seeing» for å ha krenket privatlivets fred. Bertheussen anmeldte før jul Black Box Teater for å ha filmet huset deres til forestillingen.

Fredag meldte flere medier at PSTs mistanke mot Bertheussen er styrket etter torsdagens avhør, mens Bertheussens advokat John Christian Elden hevder overfor NTB at mistanken er svekket etter avhøret.

Bakgrunn:Justisministeren har mottatt en rekke trusler de siste månedene

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil i helgen gå gjennom analyser av materiale i etterforskningen av justisminister Tor Mikkel Waras siktede samboer.

– Vi arbeider med etterforskningen videre gjennom helgen og vil gjennomgå analyser av materiale. Siktelsen er fremdeles den samme, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen.

Torsdag ble både Bertheussen og Wara avhørt av PST, og Bernsen utelukker ikke at de vil kalle de inn til nye avhør i saken.

– Det vil den videre etterforskningen vise. Vi får se, men det er foreløpig ikke planlagt ytterligere avhør, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder