SAVNET: Karoline Aadland (28) jobbet som økonomimedarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors.

Kolleger minnet Karoline: – Hun danset seg gjennom livet

OSLO (VG) 28 år gamle Karoline Aadland var en høyt verdsatt ansatt i Røde Kors, som mandag ble minnet av kollegene. Familien setter stor pris på engasjementet og medfølelsen.

Artikkelen er over ett år gammel

– Karoline var full av kjærlighet og omtanke, og det er slik vi alltid skal huske henne, sier hennes nærmeste sjef Marte Kristin Fremstedal i sin minnetale.

Karoline Aadland omkom i søndagens flystyrt i Etiopia, hvor 157 mennesker mistet livet. VG var mandag til stede på åpningen av minnestunden på hovedkontoret til Røde Kors i Oslo.

Aadland blir beskrevet som hjelpsom, engasjert, inkluderende og omsorgsfull.

– Hun bakte fem typer muffins for å ta hensyn til alles smak og allergier, sier Fremstedal. Hun er leder for økonomiavdelingen i internasjonal avdeling, hvor 28-åringen var ansatt.

MINNESTUND FOR KAROLINE: På hovedkontoret til Røde Kors i Oslo. Foto: Trond Solberg / VG

Aadland blir også omtalt som kjempedyktig og positiv.

– Nesten irriterende positiv, sier hun, til humring fra salen.

Folk gråt og omfavnet hverandre under minnestunden for Aadland, som skulle til Nairobi på jobb, da flyet styrtet kun seks minutter etter det hadde tatt av fra Addis Abeba.

– Karoline elsket jobben sin og elsket å danse, særlig salsa. Hun danset seg gjennom livet, fortsetter Fremstedal.

Hun forteller at Aadland meldte seg på norgesmesterskap i salsa «for gøy», og stakk av med førsteplass i sin klasse for bare to uker siden.

Sjokk og vantro

Aadland var en del av Afrika-teamet til Røde Kors. Hun var gift, men hadde ingen barn.

I en melding via NTB opplyser familiens kontaktperson Bjørn Richard Johansen at de mottok budskapet om at Aadland var om bord i ulykkesflyet med sjokk og vantro.

Den nærmeste familien er nå samlet i Bergen.

– Familien setter stor pris på engasjementet og medfølelsen som kommer til uttrykk i omtalen av Karoline, men ber om mest mulig ro til å bearbeide den ufattelige sorgen og tragedien som har rammet dem, sier Johansen.

– Dypt tragisk

Generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors var også til stede under minnestunden.

– Det er veldig sterkt. Når man ser bildet henger der, blir følelsene enda tydeligere, sier Apeland til VG.

– At en så ung kvinne rives bort på denne måten, er dypt tragisk. Mange kolleger tar det veldig tungt, sier han.

– Hva gjør Røde Kors videre?

– Vi har fokus på å støtte familien, og er til stede med en medarbeider i Etiopia. Vi skal også ta vare på medarbeiderne, og kobler inn bedriftshelsetjenesten, sier han.

Jobb med betydning

I et intervju på Handelshøyskolens nettsider fra januar i fjor, fortalte Karoline Aadland at hun tidlig bestemte seg for å satse på en karriere innen bistand og utvikling, og at hun kombinerte NHH-utdanning med utviklingsarbeid i Kenya og Malawi.

– Jeg får ikke glede av å jobbe et sted der problemene man løser kun har verdi i form av penger. Jeg trives i en jobb som i seg selv betyr noe for meg og andre, sa Aadland i intervjuet, som det ble referert til under minnestunden.

Aadland fortalte at hun i tillegg til å jobbe i ulike bistandsorganisasjoner, også hadde opprettet stiftelsen SOMTO i Norge. SOMTO står for «Somesha Mtoto» som er swahili, og betyr «Utdann et barn».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder