Ifølge Filter Nyheter ønsket ikke Tor Mikkel Wara og familien at det ble satt opp overvåkingskameraer ved huset deres. Det skal ha skap frustrasjon i politiet og PST. Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsrådens bil, den femte hendelsen på noen få måneder. Foto: Scanpix

Nettavis: Wara ønsket ikke videoovervåking av huset

Justisminister Tor Mikkel Wara skal ha takket nei til politiets forslag om videoovervåking. Verken Wara eller politiet vil kommentere dette.

vaktsjef@ntb.no

Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsrådens bil utenfor huset der han bor, den femte trusselhendelsen på tre måneder.

Ifølge Filter Nyheter sa Wara og familien nei til videoovervåking på eiendommen, selv om både oslopolitiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mente dette var vesentlig for etterforskningen. Familien skal også ha vært negativ til andre foreslåtte tiltak.

Ingen kommentar

Ifølge nyhetsnettstedet har det vært frustrasjon både i PST og i politiet over at de ikke kunne gjennomføre det de mener var nødvendig overvåking.

Wara ønsker ikke å kommentere opplysningene Filter Nyheter har fått. Heller ikke PST vil kommentere saken.

les også

Etterlyser svar fra politiet om Wara-brannen

– Jeg vil ikke kommentere noe knyttet til verken nåværende eller tidligere sikkerhetstiltak, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken. Fra departementet får nettstedet omtrent samme svar.

– Vi kommenterer ikke forhold knyttet til statsrådens sikkerhet, skriver kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange i Justisdepartementet.

Sikkerheten ved eiendommen har den siste tiden vært skjerpet sammenlignet med starten av etterforskningen, trolig også med kameraer, skriver Filter Nyheter.

Ingen mistenkte

Bilbrannen natt til søndag etterforskes av PST. De hadde søndag kveld ingen mistenkte i saken.

– Det er ikke noe nytt i saken, og det er ingen mistenkte. PST vil fortatt ha en bred etterforskning, og hendelsen i natt inngår i etterforskningen, og det er naturlig at den ses i sammenheng med de tidligere hendelsene, sa kommunikasjonsdirektør Hugubakken ved 18-tiden.

les også

Angrep mot Wara: Etterforskes som mulig hatkriminalitet

Han sier saken er høyt prioritert, men vil ikke si noe konkret om hvilke etterforskningsskritt som er tatt.

– Angrep mot åpenheten

Flere politikere har reagert på hendelsene ved Waras hus og på sikkerhetstiltakene rundt justisministeren. Regjeringskollega Trine Skei Grande omtaler dem som et angrep på demokratiet.

les også

Brann i Tor Mikkel Waras bil

– Det er et sterkt angrep på ytringsfriheten. Det er et sterkt angrep mot styringssystemet vårt og den åpenheten vi har i det norske samfunnet som gjør at vi statsråder kan leve vanlige liv i vanlige hus nært folk, sier Venstre-lederen til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder