RØD OVERVEKT: Kåre Simenstad i Sel KrF (t.v.) var en av få som tok til ordet for å gå inn i dagens regjering, mens sentralstyremedlem Hilde Ekeberg og stortingsrepresentant Geir Bekkevold (t.v.) argumenterte begge for en regjering med Ap og Sp på møtet. Foto: HELGE MIKALSEN

Oppland KrF har talt: 80 prosent vil felle Erna Solberg

HAFJELL (VG) Et overveldende flertall i Oppland KrF støtter KrF-leder Knut Arild Hareide og vil heller ha Jonas Gahr Støre (Ap) som statsminister. De sender fem «røde» delegater til landsmøtet og én «blå».

Artikkelen er over ett år gammel

Oppland KrF har nå valgt sine delegater til partiets landsmøte 2. november. De startet med en avstemning, for å ta temperaturen på salen og finne ut hvor mange røde og blå delegater de burde sende.

28 av 35 (80 prosent) støtter Knut Arild Hareide - og vil helst i regjering med Ap og Sp. 7 personer (20 prosent) vil heller i regjering med Høyre, Venstre og Frp. 

les også

Valget i Oppland: KrF-topp forsvarer Hareides taushet

Oppland skal sende seks delegater til landsmøtet. Fem skal velges i dag, i tillegg til den «røde» fylkeslederen.

Hvor mange røde og blå delegater det skal bli, skulle regnes ut fra avstemningen. Dermed blir det fem røde delegater og én blå.

Hareide tar innpå

Blå side leder fortsatt overlegent. Det er siden i KrF som helst vil gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp - og beholde Erna Solberg som statsminister:

– Jeg er veldig spent, for vi ser store KrF-fylker som Rogaland har valgt å sende mange som vil forhandle med høyresiden. Som Agder-fylkene og Møre og Romsdal. Så jeg er usikker hvor dette havner, sier fylkesleder Toril Kristiansen i Oppland KrF til VG.

les også

Oppland KrF: Vil ikke gå i«Rogaland-fella»

Etter et stort nederlag i Rogaland i helgen, fikk Hareide på mandagens fylkesårsmøter 12 av 16 delegater på sin side. Rød side er nå i ferd med å hente inn litt av forspranget.

Mer fra Oppland: KrF-topp forsvarer at Haride ikke vil avklare om han går av

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder