Sky News: Her er Frankrikes mest ettersøkte kvinne i passkontrollen

Disse overvåkningsbildene viser angivelig terrormistenkte Hayat Boumeddiene (26) på flyplassen i Istanbul.

 • Tanja Wibe-Lund

Artikkelen er over fem år gammel

Videoen er fra 2. januar, en uke før terroranslaget i Paris, og skal vise kjæresten og samboeren til terrorist Amedy Coulibaly som drepte fire gisler før han selv ble skutt og drept. Ifølge Sky News er bildene fra at hun ankommer den tyrkiske flyplassen.

Videoen viser Boumeddiene i skranken, ved siden av andre reisende.

I tillegg til å være mistenkt for medvirkning til terroranslaget i den jødiske butikken, er kvinnen også mistenkt for politidrapet i Paris-bydelen Montrouge-Maleklof, torsdag forrige uke.

SE NÅ:Islamdemonstrasjoner i Oslo

Mandag uttalte Tyrkias utenriksminister at Hayat Boumeddiene krysset grensen fra Tyrkia til Syria den 8. januar, ifølge nyhetsbyrået AP. Det vil si seks dager etter ankomst, og samme dag som politidrapet i Paris.

ETTERLYST: Hayat Boumeddiene (26) og hennes avdøde kjæreste Amedy Coulibaly (32). Foto:Handout,Reuters

Tyrkisk sikkerhetstjeneste skal ha sporet Boumeddienes mobiltelefon på grenseområdet til et IS-kontrollert territorium, skriver The Telegraph.

Fosterhjem

Faren til den 26 år gamle terrormistenkte kvinnen forteller i et intervju med Daily Mail at datteren vokste opp i et fosterhjem ettersom han ikke var i stand til å ta vare henne og hennes seks søsken. De to skal derimot ha blitt gjenforent nylig. Hennes mor døde da hun var seks år gammel.

Han visste angivelig ingenting om datterens tilknytning til terrordramaet, og skal ha blitt sønderknust da bildet av henne dukket opp i nyhetene.

Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly inngikk ekteskap i en muslimsk seremoni i 2010, men ifølge fransk lov vil ikke det være å regne for et lovlig inngått ekteskap. Det har versert flere teorier om den myteomspunne Boumeddiene, og det er fortsatt uavklart hvilken rolle hun skal ha hatt i terrordramaet. Klappjakten på Boumeddiene fortsetter.

FLYKTET: Teoriene rundt Frankrikets mest ettersøkte kvinne er mange, og nå tyder mye på at kvinnen har rømt landet. Hun skal visstnok ha oppholdt seg en periode i Tyrkia, men skal angivelig ha rømt til Syria. Foto: ,

Franske myndigheter jobber nå på spreng for å kartlegge alle omstendigheter rundt terrorhandlingene som tok 17 liv i forrige uke. Samtidig jakter de på mulige medhjelpere. Frankrikes statsminister Manuel Valls mener det var flere enn de tre drepte terroristene som sto bak angrepene i Paris.

Ifølge spesialsoldater ble Coulibaly beskutt med over 40 kuler da de aksjonerte.

Medskyldig

– Amedy Coulibaly må ha hatt minst én medhjelper, sier Valls til France TV.

Av hensyn til etterforskningen sier statsministeren til den franske avisen Le Point at han ikke vil stå i veien for politiets etterforskningsarbeid, og vil ikke gå lenger enn å si at de jobber ut fra teorien om at det finnes medskyldige.

Myndighetene har nå stasjonert ut 10.000 soldater i kampen for å avverge eventuelle nye terrorangrep i Frankrike. I tillegg jobber 5.000 politibetjenter med å beskytte særlig jødiske skoler og gudshus.

Les også

Mer om

 1. Terrorangrepet mot Charlie Hebdo
 2. Terrorisme
 3. Frankrike

Flere artikler

 1. **AFP: Terrormistenkte Boumeddiene er i Syria
  **Telegraph: Sporet mobiltelefon til IS-område: Ante ingenting om datterens terrortilknytning

 2. Pluss content

  Slik ble hun verdens mest jagede kvinne

 3. Tyrkia: – Ettersøkt kvinnelig islamist er i Syria

 4. IS-magasin: Enken til Paris-terrorist er i Syria

 5. Terrorbrødrene kan ha aksjonert på egen hånd

 6. Opp til seks kan være på frifot: Franskmann pågrepet - knyttes til Paris-terroren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder