DEMONSTRERTE: Pegida, med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerte mandag mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Elever klaget på Pegida-talsmann

Elev: - Han snakker nedsettende om religionen min

Hermansen: - Prøver å være profesjonell

Pegida-talsmann Max Hermansen (54) er fast ansatt som lærer på to videregående skoler i Oslo. I fjor høst ble han byttet ut etter klager fra elever.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I fjor høst begynte Hermansen, som har hovedfag i historie, som lærer i samfunnsfag for seks klasser ved Kuben og Etterstad videregående skoler. Ved skolestart oppdaget mange av elevene at Hermansen er mot islam.

Youssef (17), en av Hermansens elever, forteller at de hadde ham i samfunnsfag i rundt tre uker før de klaget og ba om en annen lærer, noe de fikk.

– Han snakker nedsettende om religionen min. Jeg tror ikke at jeg ville klart å ha ham som lærer, sier 17-åringen til Aftenposten.

Hermansen, som ble sykmeldt i fjor høst, sier han at han skiller klart mellom rollen som lærer og politikk.

– Jeg prøver å være en profesjonell lærer som følger læreplanen. Jeg har for øvrig fått pålegg om å ikke uttale meg om forhold som angår jobben min. Jeg vil ikke ha fokus på meg i denne saken. Jeg ønsker fokus på elefanten i rommet, sier Hermansen til Aftenposten.

Hermansen sto mandag bak den første Pegida-marsjen i Norge, inspirert av bevegelsen som de siste månedene har markert seg i Dresden og andre tyske byer. Pegida står for Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten. Hermansens plan er å gjennomføre en slik marsj i Oslo hver mandag framover for å bli hørt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder