FORNØYD: Ketil Solvik-Olsen tror regjeringsplattformen beviser at Fremskrittspartiet ikke er et ensaksparti, men har helhet og bredde. Her fra regjeringsforhandlingene på Sundvolden Hotel. Foto: Frode Hansen
FORNØYD: Ketil Solvik-Olsen tror regjeringsplattformen beviser at Fremskrittspartiet ikke er et ensaksparti, men har helhet og bredde. Her fra regjeringsforhandlingene på Sundvolden Hotel. Foto: Frode Hansen

Frp-nestleder tror blåblå plattform vil overraske

Andre nestleder Ketil Solvik-Olsen i Frp tror den blåblå regjeringsplattformen vil knuse myter om Frp.

Publisert:Oppdatert: 08.10.13 kl. 06:19

- Plattformen er en god miks av Høyre- og Frp-politikk. Jeg tror mange også utenfor våre kretser vil syns at dette er veldig bra, sier Solvik-Olsen til NTB.

Han tror mange vil bli overrasket over hva partiet kan få til.

Her kan du lese hele regjeringens politiske plattform

- Jeg tror plattformen vil knuse en del fordommer om Fremskrittspartiet. Mange mener at vi ikke er styringsdyktige, at vi bare har enkeltsaker som vi kjemper for. Nå beviser vi at vi har helhet, bredde og store visjoner, sier rogalendingen som kan bli en av de utvalgte i den blåblå regjeringen.

- Skurkegjeng

Frps finanspolitiske talsmann sier at partiet har fått maksimal uttelling i forhandlingene på Sundvolden Hotel.

- Ut fra vår størrelse, 16,3 prosent, har vi fått et resultat vi kan være veldig stolte av. Våre velgere har fått svært god valuta ut fra vår oppslutning, sier Solvik-Olsen.

Han tror dessuten at partiet har litt ekstra å gå på:

- Vi trenger ikke ramle i SV-fella. De gikk inn i regjering med enorme forventninger fra åndseliten og kultureliten. Hos oss er det også forventninger, men de er kombinert med stor skepsis. I manges øyne er jo vi en gjeng med skurker. Jeg tror at vi kan overraske positivt, når folk ser at dette landet ikke går ad undas. At vi evner å prioritere. Og at vi kan levere på helhet, sier Solvik-Olsen.

Etter en kort tenkepause legger han til:

- Men det kommer til å kreve enormt mye arbeid.

Historisk

Frp-leder Siv Jensen peker også på bredden i politikken. På spørsmål om største seier, sier hun følgende:

- Vi er ikke et ensaksparti. Vi er en helhet. Det ble avgjørende. Og man finner gode Frp-avtrykk både i helse- og omsorgspolitikken, samferdselspolitikken, skatte- og avgiftspolitikken, mindre byråkrati, bistand, landbruk og fiskeripolitikken.

At Sundvollen-plattformen er historisk, la hun ikke skjul på under fremleggelsen mandag kveld.

Hva skal regjeringen hete? Kom med ditt forslag her

- Nå får vi vist vår politikk gjennom 40 år i praksis. Nå skal vi ha hånden på rattet. Legge frem saker for Stortinget med sikte på å få dem gjennom. Vi kan vise at det er mulig å tenke på en annen måte. Det er stort.

Handlingsrom

Kommende statsminister Erna Solberg sier at det ikke er noen saker i plattformen som smerter for Høyre, slik tilfellet er med Lofoten og Vesterålen i samarbeidsavtalen med KrF og Venstre.

I jakten etter seire, sier hun:

- Vi er jo et sånt parti som er opptatt av helheten og sammenhengene. Det betyr at politiken må henge sammen økonomisk og at man tar for seg de største utfordringene. Der blir kunnskap, infrastruktur og helsepolitikk viktig.

Solberg er forberedt på at forhandlingene om statsbudsjettene blir vanskelige.

- Men jeg mener ellers at vi skal kunne få gjennom det meste i denne avtalen. Det er ikke alt her som både KrF og Venstre kommer til å være enig i. Men det er sånn at ett av partiene kommer til å være enig, så det er jo et visst handlingsrom for denne regjeringen. Og det handlingsrommet kommer vi til å bruke.

Publisert:Oppdatert: 08.10.13 kl. 06:19