VIL VURDERE SAMARBEID: Her er Coop sjefen Svein Fanebust sammen med Petter Northug når de inngikk ny hovesponsoravtale i fjor vår. Foto: NTB SCANPIX Foto:

Sponsorene vil vurdere Northug-samarbeid

Coop: Trist og alvorlig

Audi: Ikke forenelig med våre verdier

Vi Menn og Red Bull: Skuffet

Skistjernens sponsorer Coop Norge, Audi, Vi Menn og Red Bull ser alle meget alvorlig på Norhugs kjøring med promille. De varsler alle at de vil se nærmere på samarbeidet de nærmeste dagene.

- Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Petter Northug innrømmet søndag kveld at det var han som kjørte sin egen Audi A7 med promille natt til søndag.

Vil gi Northug tid

Fanebust sier Coop vil gi Northug tid til å bearbeide det som har skjedd før de går i dialog med Team Northug om hva promillekjøringen vil bety for samarbeidet.

Tidligere har Fanebust bekreftet til VG at Northugs minstelønn som følge av samarbeidet med Coop ligger på ni millioner kroner i året.

Har exit-klausul

Fanebust bekrefter at Coop Norge har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen med Petter Northug, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av det slaget som nå har skjedd.

- Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er alt for tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra. Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen, sier Fanebust i pressemeldingen.

Vil ta vare på Northug

- Samtidig som vi tar sterk avstand fra det Petter har gjort, er vi opptatt av å ta vare på Petter som menneske i den vanskelige situasjonen han nå står i. Vi er opptatt av å ha samlet all kunnskap om saken og situasjonen før vi tar noen beslutning om vårt videre samarbeid med ham, tilføyer Fanebust.

Bilsponsor: Svært alvorlig

Informasjonssjef i Audi, Marius Tegneby, beskriver saken som svært alvorlig. De sponset Northug med bilen han krasjet i atovernet med.

- Det vi nå hører er ikke forenlig med våre verdier. Ethvert samarbeid vi inngår bygger på profesjonalitet, teamfølelse og omtanke for hverandres merkevare.

De varsler også at de vil sette seg ned å vudere hvordan promillekjøringen vil påvirke det videre samarbeidet med skiesset.

- Vi vil i de nærmeste dagene gå gjennom saken med Team Northug og se de faktiske forhold opp mot innholdet i kontrakten. Dette er uten tvil en svært alvorlig og kjedelig sak - og selvsagt ikke forenlig med intensjonen for vår avtale, sier Tegneby.

- Skuffet

- Vi er først og fremst skuffet over det som har skjedd. Samtidig er det viktig for oss nå å ikke være en av de som bærer ved til bålet. Vi har hatt et kjempegodt samarbeide med Petter i mange år. Han er nå i sin vanskeligste situasjon noensinne, sier redaktør i Vi Menn og ass. direktør i Egmont Publishing, Alexander Øystå.

Han sier de vil bruke litt tid og ikke trekke noen forhastede konklusjoner.

- Vi vil sette oss ned allerede i morgen og starte vurderingen av om dette får konsekvenser for sponsoratet.

Også Red Bull sponser Petter Northug. I likhet med alle de andre sponsorene vil de mandag sette seg ned å vurdere det fremtidige samarbeidet.

- Vi er selvfølgelig skuffet og ser alvorlig på dette. Vi er nødt til å ta en prat internt på dette i morgen tidlig. Utover det kan jeg ikke si så mye akkurat nå, sier Kristian Kjelman, kommunikasjonssjef hos Red Bull.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder