DUKKET OPP IGJEN: Ingebjørg Alfsen ble overrasket over Facebook-meldingen hun fikk. En gutt i Sverige hadde funnet flaskeposten hennes fra 1999. Foto:PRIVAT,

Fikk svar på flaskepost etter 16 år

Ingebjørg Alfsens (32) flaskepost fra 1999 ble funnet i Sverige.

  • Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

16 år gamle Ingebjørg Alfsen var på vei fra speiderleir med faren sin. Hun hadde lyst på en brevvenn, og skrev et brev på bamsepapir, la det inn i en urge-brusflaske og kastet det over bord.

FUNNET: Dette er flaskeposten som dukket opp i Sverige - 16 år etter den ble kastet fra Danskebåten. Foto:PRIVAT,

Året var 1999 og de tok Danskebåten, flaskeposten skal ha blitt kastet ut et sted mellom strekningen Frederikshavn-Göteborg.

Saken ble først omtalt av Drammens Tidende.

I brevet står blant annet: «Jeg er en jente på 16 år fra Drammen i Norge, og jeg vil ha en brevvenn. Jeg er rødblond, har grønne øyne og er litt overtroisk. 173 cm høy. Send et brev og fortell om deg selv, gjerne send bilde. (Helst bilde).»

Torsdag, 16 år etter, fikk Drammens-jenta en melding på Facebook som fikk henne til å hyle av begeistring, høyt nok til å vekke kjæresten som sov ved siden av.

– Jeg fikk ikke sove og sjekket Facebook på natten, da jeg tilfeldvis sjekket den boksen der «andre meldinger» kommer inn og oppdaget beskjeden, sier hun til VG.

En 17 år gammel gutt fra Sverige hadde plukket opp flaskeposten utenfor Hälsö i Gøteborgsskjærgården.

Flaskepost-flaks: Fikk svar 30 år etter

«Venneforespørsel»

I meldingen la han ved et bilde av flaskeposten og spurte om den tilhørte Alfsen – noe den gjorde.

Søk tok av: Fant omsider flaksepost-kasteren!

TOK KONTAKT: 17-åringens forespørsel på Facebook. Foto:PRIVAT,

– Det er kjempemorsomt at han gadd å gi meg beskjed, jeg har tenkt en del på om jeg kom til å få svar, og nå fikk jeg jo det, sier hun.

Det er ikke første flaskeposten 32-åringen har sendt – og hun har ved flere anledninger tenkt på brevene hun har sendt av gårde, og håpet at noen av brevene som ble funnet og omtalt i mediene, tilhørte henne.

– Dette var før Facebook, så jeg prøvde å sende venneforespørsler via flaskepost. Det viste seg å ikke være like effektivt, ler hun.

Om de to kommer til å bli Facebook-venner er fortsatt uklart – svensken har ikke svart på Alfsens respons som lød som følger: «Haha ja! Så moro!!!!!».

VG har prøvd å komme i kontakt med den svenske 17-åringen uten hell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder