FORSVANT I TELEFONEN: Lokaljournalist Odd Roar Lange forteller at Giske bare satt og trykket på telefonen sin under møtet med rektoren på Molde videregående den 18. august.

FORSVANT I TELEFONEN: Lokaljournalist Odd Roar Lange forteller at Giske bare satt og trykket på telefonen sin under møtet med rektoren på Molde videregående den 18. august. Foto:HALLGEIR VÅGENES,VG

Rektor får støtte: – Giske ga blaffen i det som var
rundt ham

MOLDE (VG) Lokaljournalist Odd Roar Lange sier Ap-nestleder Trond Giske virket helt fortapt i mobiltelefonen sin da han besøkte Molde videregående skole.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL


Tidligere mandag omtalte VG episoden som skjedde da Giske var i Molde 18. august, for blant annet å promotere sin nye bok om norsk skole.

Giske fikk i etterkant kjeft av rektor Oddgeir Overå ved skolen, som var irritert på at Giske virket helt uinteressert og satt fordypet i sin mobiltelefon under hans eget besøk til skolen.

Nå får rektoren støtte fra lokaljournalisten.

– Vi var inne i auditoriet på skolen, hvor Giske hadde invitert seg selv på besøk. Han ville høre om hvilke utfordringer og muligheter skolen opplevde. Giske sa også til rektoren at han hadde dårlig tid, og derfor ikke kunne bli med på noen omvisning. Etter det holdt rektoren sitt foredrag og da forsvant Giske ned i telefonen sin, sier Odd Roar Lange til VG.

– Satt bare på mobilen sin

VG møter Lange på parkeringsplassen utenfor skolen, som ligger i sentrum av rosenes by.

Rektor Oddgeir Overå Foto:Hallgeir Vågenes,VG

– Jeg tenkte: «I alle dager, sitter han virkelig og sender tekstmeldinger nå?». Vi var bare åtte personer i rommet, han var hovedpersonen og satt bare på mobilen sin og trykket. Rektoren ble selvsagt forbannet. Det var jo ikke så rart. Giske fremstod som totalt ignorant og det virket som om han ga blaffen i det som var rundt ham, sier Lange.

– Ifølge rektoren har Giske nå forklart at han tok notater?

– Ja, det skal du få meg til å tro. Da får han vise oss notatene sine. Jeg er ikke tvil om hva som skjedde.

Bakgrunn: Rektor føler seg brukt av Giske

Prøvde å ta bilde

Som journalist forsøkte han også å dokumentere hvordan Giske konstant satt fordypet i sin telefon, men Lange sier Giske bevisst unngikk å bli fotografert i den situasjonen.

– Jeg fikk ingen bilder av hvordan han faktisk holdt på. Hver gang jeg forsøkte, så tok han ned telefonen. Han er ikke dum, så han forstod vel at det ville tatt seg dårlig ut om han så uinteressert ut også på bildene, sier Lange.

NESTLEDER I ARBEIDERPARTIET: Trond Giske, her fotografert i Trondheim ved en annen anledning, får kritikk for mobilbruk. Foto: Kyrre Lien, VG Foto:Kyrre Lien,VG

Rektor Oddgeir Overå tok imot VG i hagen sin etter arbeidsdagens slutt. Han hadde nettopp fått en telefon fra Ap-nestlederen før han møtte VG.

– Han ringte meg og vi er blitt enige om å legge dette bak oss, sier rektoren.

VG skrev tidligere i dag at Giske beklaget sin atferd under besøket.

– Han fulgte ikke med

I et intervju som rektor Oddgeir Overå gjorde med Romsdals Budstikke rett etter Giskes besøk, heter det:

– Nå har Trond Giske beklaget sin atferd. Det som skjedde er kort fortalt at Giske inviterte seg selv til Molde videregående skole til et 45 minutter langt besøk. Jeg hadde forberedt en presentasjon av hva vi gjør på skolen. Men Giske var overhodet ikke interessert i hva jeg hadde å si. Han fulgte ikke med, var ikke tilstedeværende. Det var som om han var i en annen verden. I stedet satt han hele tiden og så på sin mobiltelefon. Jeg synes det hadde vært greit om han i det minste lot som om han var interessert, sier Overå.

Molde Aps ordførerkandidat, Frank Sæther, forklarte tidligere i dag hendelsen med tidspress.

– Trond Giske hadde det fryktelig travelt. Dessuten reiste han uten sin sekretær. Han skulle på en utdanningskonferanse etterpå. Derfor ble det masse logistikk for ham. Det er grunnen til at han ble sittende veldig mye og taste på mobiltelefonen sin under besøket, sier Sæther.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder