DØMT: Den spanske politimannen som overfalt den norske kvinnen i 2009 får nå fengselsstraff.

DØMT: Den spanske politimannen som overfalt den norske kvinnen i 2009 får nå fengselsstraff. Foto:Cadena Sur/Ventana de Tenerife,

Sydenferien ble et mareritt: Spansk politimann dømt for vold mot norsk kvinne

En spansk politimann er dømt til fengselsstraff for vold mot en norsk kvinne. I tillegg må ha han betale en bot og er suspendert i fire år.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var tilbake i 2009 at en norsk kvinne anmeldte en spansk politimann for overfall på ferieøya Tenerife. VG omtalte saken i 2009. Mandag denne uken lå dommen klar.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel, og politimannen fikk til slutt ett og et halvt år betinget fengsel. I tillegg fikk han en bot på 180 euro og må betale offeret 300 euro, skriver den spanske avisen El Diario.

OVERFALT: Den nroske kvinnen strittet i mot da politimannen ble fysisk voldelig. Foto:Cadena Sur/Ventana de Tenerife,

Gjorde tilnærmelser

Kvinnen skal ha forklart at den spanske politimannen tilbød seg å kjøre henne hjem, men etter at det hadde oppstått uenigheter mellom dem, skal han ha tvunget henne med seg i bilen og kjørt til en bensinstasjon hvor hendelsen ble dokumentert av et overvåkningskamera.

Har du tips?Kontakt VGs journalister

Ifølge spanske medier ba politimannen den norske kvinnen om å kysse ham, noe hun nektet. Politimannen skal ha blitt så misfornøyd med dette at han truet med å sette på henne håndjernene han bar i tjenesten, noe kvinnen motsatte seg på det sterkeste.

Ifølge La Opinion skal politimannen nærmest ha kastet seg over den norske kvinnen, og vært voldelig mot henne inne på selve bensinstasjonen. Kvinnen kom fra hendelsen med mindre skader.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder