Skrev leserinnlegg om sin kreftsyke lillesøster Natalia (5)

SØSTRE: Natalia (5) og Emilie (13) hjemme i stuen. Foto: Kristian Helgesen

Emilia (13) overveldet av responsen

LEIKANGER (VG) Emilia (13) lager verdens beste sommer for sin alvorlig kreftsyke søster Natalia (5).

 • Synnøve Åsebø
 • Kristian Helgesen

Artikkelen er over syv år gammel

«Jeg har en fantastisk lillesøster på fem år som fikk kreft i januar. Nyhetene ble verre og verre, og etter en lang stund tok legene mot til seg og fortalte oss at hun bare har denne sommeren igjen å leve. Så dette er min sommer. Jeg skal tilbringe sommeren med å få min søsters siste uker til å bli så fantastiske som mulig.»

Du kan lese hele historien om Emilia, Natalia og verdens beste sommer i dagens papirutgave av VG eller på VG+: Alt for Natalia

Disse ordene innleder leserinnlegget som har rørt hele Norge. Ordene er ført i pennen av 13 år gamle Emilia.

Nederst i saken kan du lese hele leserinnlegget.

- Jeg ville skrive om hvordan det er å ha en lillsøster som er syk. Det er derfor jeg startet bloggen min også (megognatalia.blogg.no), slik at kanskje andre som er i samme situasjon kan føle at de ikke er alene, sier Emilia Polbratek.

VG var torsdag hjemme hos familien på fire i Leikanger, utenfor Sogndal i Sogn og Fjordane

Det var en spent og glad 13-åring som i går fulgte med på den overveldende responsen som det sterke leserinnlegget hennes i Aftenposten har fått.

Emilia skrev denne uken om hvordan det er å ha en kreftsyk lillesøster. Natalia (5) får nå palliativ behandling for sin kreftdiagnose.

Det betyr at femåringen nå får behandling for å redusere smertene hun har, ikke for å bli frisk. Familien har fått beskjed om at dette blir den siste sommeren med Natalia.

- Jeg visste ikke at så mange hadde delt innlegget mitt på Facebook før jeg sjekket i dagtidlig. Og jeg har fått utrolig mange støtteerklæringer på bloggen min, bare se her, sier hun og viser frem et kommentarfelt som er fullt av rosende og fine ord.

Emilia lager verdens beste sommer for sin kreftsyke lillesøster, men i formiddag var det imidlertid pappa Robert som ble den store helten, da han kom hjem med et helt nytt kjæledyr til Natalia.

- Det er en hamster! Det er en hamster, ser du?, var responsen fra en ekstatisk femåring.

Emilia mener søsteren Natalia kun fortjener det beste, og bruker all sin tid sammen med henne i sommer. Om noen uker drar familien til Italia, og det blir Natalias første gang i syden.

- Vi måtte jo til syden! Nå håper jeg bare at de får tatt ut slangene hun har på seg, og at det gror fint, så skal vi bade masse i syden. Det kommer til å bli veldig fint, sier 13-åringen.

Her er hele leserinnlegget, som stod i Aftenposten, Emilia skrev til Natalia:

Alt for Natalia - Verdens beste sommer

Mor og far er så lei seg, så jeg prøver å spre glede i denne vanskelige tiden. Lekeland, tur og stranden. Jeg er sammen med henne hele tiden og gjør alt hun vil. Vil hun ha et par sommerfuglvinger og bruke dem når vi går til butikken så gjør vi det! Hun er ikke bortskjemt, men hun fortjener det.

Slik kommer jeg til å tilbringe min sommer. Deprimerende sommer synes du kanskje? Å ta seg av noen før de dør ... Ikke hvis du er med denne lille solstrålen. Verdens beste sommerjobb, uten betaling, men en jobb som inkluderer masse lykke, glede og latter. Som alt annet vil det ta slutt, men det vil være den beste sommeren i mitt liv, det er jeg sikker på.

Emilia (13)

Flere artikler

 1. Pluss content

  Hun tapte kampen - men vant folket

 2. Emilia (14) hyllet som helt av Kongen

 3. Refser sykehus for sviktende utredning av Natalia (5)

 4. Pluss content

  Dødssyke Natalia lever på lånt tid

 5. Pluss content

  Hyller Emilia (13) for åpenheten

Fra andre aviser

 1. Storesøster (13) rører "alle" på sosiale medier

  Aftenposten
 2. - Hun vet at hun er syk. Men vi sier ikke til henne at hun bare har sommeren igjen

  Aftenposten
 3. Emilia (14) gir ut bok til minne om kreftsyk lillesøster

  Aftenposten
 4. - Denne sommeren ble enda bedre enn jeg hadde drømt om

  Aftenposten
 5. Verdens beste sommer

  Aftenposten
 6. Sykehuset får kritikk for sviktende utredning av Natalia (5)

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder