NY KJÆRESTE: Den svindelutpekte Umar Farooq Zahoor (37) poserer sammen med sin nye kjæreste, den pakistanske filmskuespilleren Veena Malik. Det nye paret var en av toppsakene på nettstedet Bollywoodlife.com på fredag. Faksimile: BOLLYWOODLIFE.COM

NY KJÆRESTE: Den svindelutpekte Umar Farooq Zahoor (37) poserer sammen med sin nye kjæreste, den pakistanske filmskuespilleren Veena Malik. Det nye paret var en av toppsakene på nettstedet Bollywoodlife.com på fredag. Faksimile: BOLLYWOODLIFE.COM

Svindelutpekt omtalt som milliardær

Har ikke tid til å komme til avhør i Norge

Kjæreste med omstridt Bollywood-skuespiller

Mannen som er utpekt som bakmann til rekordbedrageriet av Nordea - Umar Farooq Zahoor (37) er blitt kjæreste med Bollywood-skuespilleren Veena Malik (29).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Forholdet mellom Oslo-mannen og den pakistanske skuespilleren Veena Malik var toppsak på det indiske nettstedet Bollywoodlife.com fredag.

På det indiske nettstedet omtales den svindelutpekte 37-åringen som en forretningsmann med base i Norge og at han tilsynelatende er en milliardær innen eiendom, gull og gruvedrift. Zahoor ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Nakenbilder

Zahoors nye kjæreste vakte i desember 2011 mye oppstyr etter at hun lot seg avbilde avkledd med initialene til den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI. Bildene av den pakistanske skuespilleren som poserte i den indiske utgaven av FHM Magazine provoserte mange i hjemlandet.

NAKEN: Veena Malik skapte mye oppstyr etter at det ble trykket nakenbilder av henne i den indiske utgaven av FHM. Foto: AFP

Umar Farooq Zahoor (37) er blitt utpekt som mottaker av 62 millioner kroner fra et av de største bankbedrageriene i Norge.

Vil ikke til Norge

Politiet i Oslo har gitt Zahoor et tilbud om å komme til Norge og forklare seg, men Zahoor opplyser at han er så travel at han ikke har mulighet til å komme.

- Han har opplyst at han ikke kan komme til Norge og avgi forklaring, sier etterforskningsleder Rune Skjold ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet.

Tilbudet ble gitt til Oslo-mannen for en uke siden.

Optimistisk

- Han har opplyst at han har familie og foretak å ivareta i Dubai og han ikke har mulighet til å komme til Norge, sier Skjold.

Etterforskningslederen er likevel optimistisk på at politiet en dag skal få etterforsket saken mot Zahoor.

- Bevisene blir ikke borte fra oss, sier Skjold.

DÅRLIG TID: Umar Zahoor har tidligere uttrykt at han ønsker å forklare seg for norsk politi. Men nå har han opplyst at han ikke anledning til å komme til Norge. Foto: PRIVAT

I en epost til VG skriver Zahoor at han ikke kommer til Norge.

-Så langt har jeg ingen planer om å reise til Norge fordi jeg er veldig opptatt i med mitt arbeid og mine barn går på skole her, skriver Zahoor i en epost.

Ikke norsk

Han skriver videre at norsk politi kan avhøre ham i Dubai på det norske konsulatet eller ambassaden i de forente arabiske emirater.
Dette avviser etterforskningsleder Rune Skjold.

- Zahoor er ikke norsk statsborger og derfor er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å foreta avhør på disse stedene. Dette har vi også opplyst Zahoor om, og han er kjent med dette, sier Skjold.
Umar Farooq Zahoor er født og oppvokst i Oslo, men flyttet etter hvert til utlandet. De siste åtte årene har Zahoor som er pakistansk statsborger bodd i Dubai.

- Vi har ikke noen utleveringsavtale med De forente arabiske emirater og får ikke 37-åringen utlevert fra Dubai, sier Skjold.

Utpekt som bakmann

ETTERFORSKER: Etterforskningsleder Rune Skjold ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet. Foto: NILS BJÅLAND

Zahoor har tidligere vært siktet i forbindelse med gigantsvindelen mot Nordea, men saken mot han ble i fjor sommer henlagt. Han nekter på det mest bestemte å ha noen befatning med det rekordstore bedrageriet.

I et intervju med VG 25. juni fortalte den norske kvinnen Sonia Rashid (44) i Dubai at hun ga 62 millioner kronene til Umar Farooq Zahoor. Hun er selv tiltalt for heleri i forbindelse med bedrageriet, men hun har unnlatt å møte i en norsk rettssal.

- Kjørte fra bank til bank

- Umar var med meg og hentet pengene. Vi kjørte fra bank til bank i Dubai i min bil. Han satt i bilen mens jeg kjørte fra bank til bank. Jeg var inne i bankene og tok ut pengene som var blitt overført til mine konti i Dubai. Da jeg kom ut i bilen ga jeg pengene til ham, sier Rashid.

Uttalelsen støtter opp under politiets oppfatning og en tingrettsdom som sier at det er all grunn til å tro at Zahoor er blant dem som forvalter pengene etter svindelen. Zahoor nekter å ha hatt noe som helst med kontotappingen å gjøre. Han mener Rashid ikke snakker sant.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder