LITEN «HYSSING»: Den vesle kornsnoken som ble funnet i en eske med boxershortser på en sportsbutikk, tas nå godt vare på av Erik Hage Iversen hos Viking Rogaland. Han håper eieren vil melde seg. Foto: Viking Rogaland

Fant slange i boksershorts – etterlyser eier

En ansatt ved en sportsbutikk i Stavanger fant søndag en slange av typen kornsnok i en boksershorts. Nå blir den ivaretatt av en slangeglad ansatt hos redningstjenesten Viking.

– Nå har vi slangen her hos Viking Rogaland. Jeg sitter med den i hendene faktisk, sier Erik Haga Iversen til VG.

Han forklarer at slangen er en omtrent 20–25 centimeter lang kornsnok, en av de vanligste slangetypene blant dem som er lovlige her til lands. I USA lever kornsnoken vilt.

Slangen ble funnet av en ansatt hos sportsbutikken da han åpnet en eske med boksershortser. Ifølge politiet ble den funnet i en av boksershortsene.

Iversen jobber til daglig som bilberger, og slangen er den første Viking Rogaland har hentet etter at de overtok oppdraget med å ta seg av reptiler på avveie fra politiet tidligere i høst.

OMTRENT 25 CENTIMETER: Den første meldingen til politiet antydet at slangen var rundt 15 centimeter, men Viking kunne senere fortelle at den er 20–25 centimeter lang. Foto: Viking Rogaland

Blir avlivet hvis den er papirløs

– Slangen blir oppbevart korrekt her hos oss, forklarer Iversen. Enten må en eier melde seg, eller så vil den være hos Viking frem til Mattilsynet fatter et vedtak om avlivning, fordi dyret er papirløst.

Og skal vi tro ham, vil slangen få godt stell, for Iversen er glad i reptiler og har selv to slanger av typen kongepyton hjemme.

– Ansvarlige slangeeiere tar dem normalt ikke med seg ut i Norge, fordi det er for kaldt og de ikke kan regulere kroppstemperaturen sin selv. Men jeg håper eieren melder seg, det er jo et nydelig dyr, selv om mange synes de er ekle, sier Iversen.

Alle slanger i Norge må være registrerte for å være godkjent.

– Dersom det viser seg at eieren ikke vil ha den, men har papirene på den, så kan jeg gjerne ta den til meg, sier Iversen.

Kan kalles «Hyssingen»

Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen ber publikum om å ta kontakt hvis noen savner slangen sin.

– Det er foreløpig uklart om denne slangen har blitt med fra der disse boksershortsene er produsert, om den har funnet veien inn i esken i løpet av frakten, eller om den har havnet i bokseren på lageret i Stavanger, sier Fenne-Jensen til NTB.

Men Iversen hos Viking tror neppe slangen har vært med på en frakt fra utlandet.

– Den ville trolig ikke overlevd det. Men hvor den kommer fra er ikke godt å si, sier han.

– Har den fått noe navn ennå?

– Nei – det har den faktisk ikke. Men det mest passende per nå er «Hyssingen», så tynn og liten som den er, sier Iversen og ler.

FÅR GODT STELL: Slangen skal få godt stell av Iversen hos Viking som selv har slanger hjemme. Dersom en eier melder seg og har papirer på slangen, men ikke vil ha den selv, lover Iversen å ta seg av den. Foto: Viking Rogaland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder