UTBRENT: Rekkehuset i Florø fikk store skader i brannen natt til fredag. Foto: Brannvesenet.

Dramatisk helg i kystkommune: Boligbrann, drukningsulykke og turgåer som falt i foss

En påsatt boligbrann, en drukningsulykke og en turgåer som falt i en foss. Helgen har vært preget av flere dramatiske hendelser i Kinn kommune i Vestland fylke.

 • Frank Haugsbø

Natt til fredag ble tretten beboere evakuert da et rekkehus i Havreneset i Florø begynte å brenne. En kvinne i 20-årene har vedgått å ha tent på boligen. Hun er siktet for brannstiftelse og varetektsfengslet i fire uker. Ingen kom fysisk til skade i brannen.

Da brannvesenet kom til stedet var flere unge jenter i gang med å banke på dører og få folk ut av leilighetene.

– Hadde de ikke gjort det kunne det fort ha blitt en dødsbrann, uttalte beredskapsleder Robert Endestad i Kinn kommune til NRK fredag.

DRUKNET: En 60 år gammel mann ble funnet livløs i sjøen etter at fritidsbåten hans grunnstøtte nord for Florø lørdag ettermiddag. Foto: NTB/Scanpix

Lørdag ettermiddag ble en 60 år gammel mann funnet livløs i sjøen etter en grunnstøting nord for Florø. Mannen ble brakt opp på land, og det ble iverksatt livreddende førstehjelp.

Klokken 20.23 lørdag bekreftet politiet at mannen, som var alene i fritidsbåten, var omkommet.

les også

To personer bekreftet døde etter vannscootertur ved Hvaler

Søndag ettermiddag skjedde en ny ulykke i kommunen, da en kvinne falt i en foss ved Fessevatnet i Norddalsfjorden nordøst for Florø.

Kvinnen ble funnet av et redningshelikopter og fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Ifølge opplysninger Hovedredningssentralen i Sør-Norge har gitt til Bergens Tidende, var det et par som gikk tur da en av dem falt i fossen.

Operasjonssentralen i Vest politidistrikt hadde sent søndag kveld ingen opplysninger om tilstanden til kvinnen, fikk VG opplyst.

ORDFØRER: Ola Teigen (Ap) er ordfører i Kinn kommune. Bildet er tatt i en begravelse i 2015 etter at to ungdommer fra tidligere Flora kommune døde i en trafikkulykke. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Kinn kommune ble etablert 1. januar 2020 og består av de tidligere kommunene Flora og Vågsøy i tidligere Sogn og Fjordane fylke. Folketallet er rundt 17.300.

Ordfører Ola Teigen (Ap) medgir at det har vært mange alvorlige hendelser i kommunen denne helgen.

– Mange har sittet hjemme i coronatiden. Så får vi et værskifte med sommerlige temperaturer, og folk vil ut. Dessverre skjer det da slike ulykker, og det er sørgelig, sier Teigen.

Ordføreren er glad for at brannen natt til fredag ikke fikk alvorligere følger.

– Tre unge jenter avverget det som kunne blitt en veldig tragisk brann. De vekte opp folk i tolv boenheter. Det var et heltemot uten like, og det er en fin historie midt oppe i det som kunne blitt en tragedie.

Mer om

 1. Kinn

Flere artikler

 1. Ramsalte kystopplevelser aller lengst vest

 2. Gutten (1) som falt i elven i Geiranger er omkommet

 3. Ordfører i Lørenskog: – Folk er i sjokk

 4. Brann ved huset til Sandefjord-ordfører i natt – etterforskes som mordbrann

 5. Vinje-ordfører: Frykter coronasmitte i løpet av neste helg

Fra andre aviser

 1. Kvinne (26) døde etter fall i foss i Florø søndag

  Aftenposten
 2. Politiet: – Vi mistenker at brannen er påsatt

  Bergens Tidende
 3. Da han kom hjem, sto huset i full fyr. – Øyeblikket fra jeg så røyken til jeg fant datteren min, var helt forferdelig.

  Bergens Tidende
 4. Kvinne sendt i helikopter til Haukeland etter turulykke. – Falt i fossen.

  Bergens Tidende
 5. Omkom etter fall i foss

  Bergens Tidende
 6. Mann (60) omkom i båtulykke

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder