Ransaket bolig i Stavanger - Mann (70) siktet for brudd på våpenloven

En mann i 70-årene er siktet for brudd på våpenloven etter funn av våpen og ammunisjon i en bolig på Forus i Stavanger.

– I forbindelse med straffesaken ble det gjort undersøkelser i mannens bolig på Gausel i Stavanger. Det er beslaglagt våpen og ammunisjon. Det er også gjort funn av gjenstander som kan stamme fra Forsvaret, og derfor har Sør-Vest politidistrikt fått bistand fra Forsvaret, opplyser jourhavende jurist Erik Engløkk i en pressemelding torsdag.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal det være snakk om store mengder eksplosiver, våpen og ammunisjon på stedet, noe politiet foreløpig ikke vil bekrefte.

Vet du noe om denne saken? Send tips og bilder til VG her.

– Jeg kan bekrefte at en mann er pågrepet og siktet i saken. Han er allerede avhørt. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om han skal begjæres varetektsfengslet, sier politiadvokat Trude Sem Langfeldt i Sørvest politidistrikt til avisen.

I pressemeldingen skriver jourhavende jurist at det også er gjort funn av eksplosiver, og Sør-Vest politidistrikt har fått bistand av bombegruppen i Oslo.

Eksplosivene er undersøkt og vil bli destruert fredag. I den forbindelse vil beboere i nabohus bli evakuert samme dag. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker og følger egne rutiner, står det i pressemeldingen.

Politiet skulle ransake boligen i forbindelse med etterforskningen av en straffesak.

Funnet er gjort i et gammelt bolighus i et veletablert boligfelt som ligger inntil et friluftsområde.

Politiet har sperret av et stort område ved skogen. Brannvesenet er også på stedet. De opplyser at de vil komme med mer informasjon om saken fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder