BORTE: Dette er Mercedes Geländewagen som mannen ikke kom tilbake med etter prøvekjøringen. Bildet er hentet fra annonsen for bilen. Foto: Autocenteret Fjeldstad

Stjal bil til to millioner kroner: – Aldri opplevd før

Da mannen som ville prøvekjøre Mercedesen ikke hadde kommet tilbake på over fire timer, skjønte innehaveren at noe var galt.

Klokken 16.15 fredag meldte politiet om en stjålet Mercedes Geländewagen 2019-modell. Den ble stjålet fra Autocenteret Fjeldstad i Holmestrand.

Ifølge Bjørn Egil Fjeldstad, innehaver av Autocenteret Fjeldstad, er bilen verdt rundt to millioner kroner.

Bilen har vært borte en god stund, etter at en mann kom innom og spurte om han kunne prøvekjøre Mercedesen.

– Han kom hit rundt klokken ti og skulle prøvekjøre. Først kjørte vi sammen rundt klokken 11, før han ba om å kunne kjøre alene, sier Mari Fjeldstad til VG.

Klokken 02.30 bekrefter politiet overfor VG at bilen er funnet.

– Den ble funnet i Oslo rundt midnatt, men jeg vet ikke noe om tilstanden på bilen, sier operasjonsleder André Kråknes til VG.

Tidligere fredag kunne operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt fortelle at de jaktet på en navngitt person.

Klokken 02.30 hadde politiet fortsatt ikke pågrepet den mistenkte biltyven.

les også

Gullsmedranere tatt med klokker til over fem millioner

Fjeldstad beskriver biltyven som en høflig og velkledd mann, men etter hvert som tiden gikk ante de ugler i mosen.

– Det tok tre, fire og fire og en halv time. Da vi prøvde å ringe ham var ikke det første nummeret i bruk, og heller ikke det andre.

De har drevet med salg av bilene i 40 år, og hun er tydelig på at de har gjort alt etter boken. Blant annet har de en kopi av mannens førerkort, og de var i kontakt med han i to dager før prøvekjøringen.

– Vi har aldri opplevd dette før. Folk har stjålet biler fra butikken, men ikke under prøvekjøring.

les også

Posttyv dømt – stjal ordførerens julegaver

Etter å ha søkt opp mannen på Facebook fant de en felles bekjent. Gjennom ham fikk de videoer som Mercedes-tyven skal ha lagt ut i sosiale medier. Ifølge innehaveren viser en video en fart på 173 kilometer i timen. VG har også fått se den aktuelle videoen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder