FORESLÅTT: Trondheim Arbeiderparti har vedtatt å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trondheim AP. Her fra NHOs årskonferanse i januar. Foto: Berit Roald

Trondheim Ap vil ha Giske som fylkesleder

Trondheim Arbeiderparti vedtok torsdag kveld å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Ap, melder Adresseavisen.

Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, opplyser til avisen at styret har gjort enstemmig vedtak når det gjelder innspill til valgkomiteen og ledelsen i fylkespartiet.

Trondheim Ap går inn for Trond Giske som leder i Trøndelag Ap dersom det er støtte for det, skriver hun i en SMS.

«Ja det stemmer», skriver lederen i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, i en SMS til VG.

Lokallaget Verdal Arbeiderparti har også vedtatt at de ønsker Giske som ny fylkesleder, skriver lokallaget i en pressemelding.

Torsdag meldte VG at Giskes eget lokallag Trondheim Arbeidersamfunn ikke har den tidligere Ap-nestlederen på sin kandidatliste før fylkesårsmøtet i mars.

Den eneste som til nå offentlig har erklært seg som kandidat til ledervervet, den populære ordføreren Amund Hellesø (43) i Nærøysund.

Selv har ikke Giske, som er stortingsrepresentant siden 1997 og tidligere Ap-nestleder, svart på om han vil bli leder i Trøndelag Ap.

Likevel er det nettopp hans potensielle comeback det store spenningsmomentet når Aps største fylkeslag skal velge ny leder på årsmøtet 20.–22. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder