FORESLÅTT: Trondheim Arbeiderparti har vedtatt å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trondheim AP. Her fra NHOs årskonferanse i januar. Foto: Berit Roald

Trondheim Ap vil ha Giske som fylkesleder

Trondheim Arbeiderparti vedtok torsdag kveld å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Ap, melder Adresseavisen.

 • NTB
 • Alf Bjarne Johnsen

Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, opplyser til avisen at styret har gjort enstemmig vedtak når det gjelder innspill til valgkomiteen og ledelsen i fylkespartiet.

Trondheim Ap går inn for Trond Giske som leder i Trøndelag Ap dersom det er støtte for det, skriver hun i en SMS.

«Ja det stemmer», skriver lederen i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, i en SMS til VG.

Lokallaget Verdal Arbeiderparti har også vedtatt at de ønsker Giske som ny fylkesleder, skriver lokallaget i en pressemelding.

Torsdag meldte VG at Giskes eget lokallag Trondheim Arbeidersamfunn ikke har den tidligere Ap-nestlederen på sin kandidatliste før fylkesårsmøtet i mars.

Den eneste som til nå offentlig har erklært seg som kandidat til ledervervet, den populære ordføreren Amund Hellesø (43) i Nærøysund.

Selv har ikke Giske, som er stortingsrepresentant siden 1997 og tidligere Ap-nestleder, svart på om han vil bli leder i Trøndelag Ap.

Likevel er det nettopp hans potensielle comeback det store spenningsmomentet når Aps største fylkeslag skal velge ny leder på årsmøtet 20.–22. mars.

Mer om

 1. Giske
 2. Trondheim
 3. Trond Giske
 4. Trøndelag
 5. Politikk

Flere artikler

 1. Lokallagsleder: Giske ville ha ekstra medlemsmøte i Ap-laget som vraket ham – fikk nei

 2. Kilder til VG: Giske vraket av eget lokallag

 3. Suksess-ordfører kan utfordre Giske: Vil si ja til å lede Trøndelag Ap

 4. Stor spenning rundt mulig Giske-comeback

 5. Fylkesleder i Trøndelag Ap tar ikke gjenvalg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder