Petter Nyquist fra «Petter uteligger» tildeles Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Petter Nyquist alias «Petter uteligger» får ruspolitisk pris

Petter Nyquist som står bak TV 2-programmet «Petter uteligger», tildeles torsdag Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

TV- serien som Nyquist har skapt de siste årene, har vært en sterk bidragsyter til ruspolitisk debatt, mener Fagrådet – Rusfeltets hovedorganisasjon.

«Med sitt engasjement, sin varme og likeverdige tilnærming har han bidratt til å øke kunnskapen om avhengighet og motivert mange, til å møte folk med rusproblemer og deres pårørende, med et mer åpent sinn», heter det i begrunnelsen.

Les også: «Petter Uteligger»:– Stort å se hvor mye småting kan bety (VG+)

Nyquists serie hadde premiere i desember 2015 og vises på TV 2.

Prisen blir kunngjort og utdelt under Fagrådets Nasjonale Ruspolitiske seminar fredag på Hotell Bristol i Oslo. Det er femte gang Fagrådet deler ut prisen.

Fikk du med deg? TV-anmeldelse «Petter uteligger: Fra gata til Nordkapp»

Bakgrunnen for prisen er å øke oppmerksomheten om ruspolitikk og personer som har satt ruspolitikk på dagsordenen i det offentlige ordskiftet.

Tidligere prisvinnere er blant andre Thorvald Stoltenberg, tidligere stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) og statsminister Erna Solberg (H).

Mer om

  1. TV

Flere artikler

  1. «Petter uteligger» får ruspolitisk pris

  2. «Petter Uteligger»: – Stort å se hvor mye små ting kan bety

  3. «Petter Uteligger»: – Stort å se hvor mye små ting kan bety

  4. «Petter Uteligger» kommer med ny serie på TV 2

  5. «Petter Uteligger» har mistet over 200.000 seere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder