Kart

- Første overfallsvoldtekten i Fredrikstad på mange år

Flere voldtektssaker i Østfold i helgen

(VG Nett) Kvinnen i 20-årene var på vei hjem da hun skal ha blitt overfalt av to menn. Den ene overfallsmannen skal ha voldtatt kvinnen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd i Begby i Fredrikstad mellom klokken 04 og 06 natt til søndag. Kvinnen var på vei hjem da hun ble overfalt av to menn.

- Hun ble voldtatt av den ene av de to. Vi står uten signalement på gjerningsmennene, sier politiførstebetjent Jan Andreassen i Østfold politidistrikt til VG Nett.

Offeret har blitt tatt hånd om på voldtektsmottaket i byen. Der har hun gjennomgått de nødvendige undersøkelsene, og prøver er sendt til analyse.

- Dette er den første overfallsvoldtekten som politiet i Fredrikstad har etterforsket på mange år. Vi har vært spart for den type voldtekter her, sier Andreassen.

BAKGRUNN: Etterforsker flere voldtekter i Østfold

- Ber mulig offer ta kontakt

Politiet i Fredrikstad etterforsker også en annen voldtekt som skal ha funnet sted natt til søndag. En kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i en leilighet i sentrum av byen.

- En 22 år gammel mann er siktet. Han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Andreassen.

I tillegg oppfordrer politiet nok et mulig voldtektsoffer om å ta kontakt med dem. Ifølge Voldtektsmottaket i Østfold skal en kvinne ha blitt overfalt, slått over hele kroppen og voldtatt en gang i løpet av helgen.

Dette forholdet er ikke anmeldt til politiet.

- Hun må ta kontakt med oss, sier Andreassen

- Voldtatt på offentlig sted

I tillegg til voldtektssakene i Fredrikstad, etterforsker politiet en voldtekt i Mysen og et mulig voldtektsforsøk i Moss.

- En mann er siktet for voldtekt. Voldtekten skal ha skjedd innendørs på et offentlig sted i Mysen, sier stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon.

Både gjerningsmann og kvinnen var under 20 år og tilhørende i distriktet, får VG Nett opplyst.

Widme presiserer at voldtekten ikke karakteriseres som en overfallsvoldtekt.

- Overfalt av tre menn

I Rabekkgata i Moss skal en tenåringsjente ha blitt overfalt av tre menn. Hendelsen skjedde ved en Kiwi-butikk i området mellom klokken 20.30 og 21 søndag kveld.

- Ifølge offeret har tre menn gått løs på henne. Hun ble holdt fast mens den ene mannen løsnet beltet hennes og tok på henne. De to andre gikk igjennom innholdet i vesken, sier politiførstebetjent Atle Hauge ved Moss politistasjon.

Mennene blir beskrevet som mørke i huden.

- Offeret gjorde kraftig motstand og mennene løp fra stedet. Ingen er pågrepet ennå, sier Hauge.

Politiet har sikret flere spor i saken.

Tenåringen slapp unna hendelsen uten alvorlige skader.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder