STO PÅ TAKET: Flere av bilene på bildet har fått taksert skadene til rundt 100.000 kroner. Foto: ROGER NEUMANN/ VG

«Beliebers» ramponerte biler for over 200.000

Bileier må ut med egenandel på 10.000 ** Har anmeldt arrangørene

(VG Nett) Under Justin Bieber-konserten 30. mai ble det gjort skader på to biler for minst 200.000 kroner.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG Nett har tidligere skrevet om Nina Haukelid (42) som var en av bileierne. Hun fikk kjøretøyet sitt ramponert under kaoset som var rundt Justin Bieber-konserten for omkring to uker siden.

Både Haukelid og Frank Grøsland (51) hadde parkert på en offentlig handikapplass like utenfor Operaen hvor konserten ble holdt. De har fått taksert skader på hver enkelt bil til over 100.000 kroner.

Har du tips i saken? Kontakt VG Netts journalisther !

- Siden ingen har stått fram eller blitt tatt for skadeverket, må dette gå på kaskoen. Dermed må jeg betale en egenandel til forsikringsselskapet mitt på rundt 10.000 kroner, sier Frank Grøsland til VG Nett.

Anmeldt arrangørene

Nina Haukelid har vært i kontakt med Universal som står bak konserten. De beklaget, men avviste alt ansvar.

- Jeg bestemte meg i ettertid for å anmelde arrangørene til politiet. Jeg synes det er veldig kjedelig det som har skjedd, og nå blir vi økonomisk belastet for noe vi ikke er skyldig i, sier hun til VG Nett.

SKAPTE KAOS: Tenåringsidolet Justin Bieber sitt besøk i hovedstaden bød på problemer for arrangørene. Her under opptreden på Operataket.

For familien som har en datter i rullestol er det en ekstra stor belastning at den spesialbygde bilen, en Volkswagen Caravelle, må stå på verksted en lengre periode.

- Nå har vi en bil som ikke tilfredsstiller behovene våre, slik at det blir en merbelastning. De som klatret opp på bilen vår kunne fort ha sett hvilken type bil det var og tatt mer hensyn, sier Haukelid.

Plateselskapet skal på forhånd ha blitt varslet av det ansvarlige vaktselskapet mot å legge den omstridte Justin Bieber-konserten på Operataket.

Et enormt oppmøte gjorde at det hersket komplett kaos allerede flere timer før konserten startet. Minst 49 ble skadet og 19 sendt til sykehus under og etter konserten.

Tatt mye tid

Bileier Grøsland forteller at han har satt av mye tid til å få fikset alt rundt bilen.

- Jeg har brukt mye tid til å gjøre alt riktig i denne saken. Jeg har hatt kontakt med både politi og forsikringsselskap, og i tillegg blir det problematisk når bilen må inn på verksted siden det vil ta lang tid.

Bildespesial: Se kaoset under Bieber-besøket

Bilen, en Volkswagen Passat, var ny i august i fjor. Nå har den fått skader på taket, i tillegg til skader på panseret og alle sidene på bilen etter at personer har klatret opp og sklidd ned.

Grøsland er kritisk til sikkerheten rundt arrangementet.

- Det virker som om sikkerheten ikke var helt gjennomtenkt. Tydeligvis hadde ikke alle forstått hvor stort dette er for fansen. Jeg visste at Justin var stor, men hadde ikke regnet med at det skulle ta sånn av.

VGTV: Gjenopplev Bieber-konserten

Det var ikke bare privatpersoner som fikk skader på bilene sine. Mellom bilene til Haukelid og Grødland sto det en bil fra TV2.

Erik Johansen som er teknisk ansvarlig hos TV2 forteller at de ikke helt har oversikt over skadene.

- Vi har ikke fått sjekket det ordentlig siden bilen uansett skal til reparasjon. Grinden på taket kan ha gjort at det ikke ble så mye skader der, og skadene på siden av bilen er litt problematisk å skille fra dem som var der fra før, sier Johansen til VG Nett.

Ønsker svar

oppdrag fra byrådslederen i Oslo skal beredskapsetaten gjennomgå hvorfor det gikk så galt da mellom 20.000 og 30.000 unge fans ønsket å få et glimt av helten.

- Dette skal ikke skje og jeg ønsker nå svarene på hvorfor det likevel skjedde, sa byrådsleder Stian Berger Røsland til VG dagen etter konserten.

Rapporten er fremdeles under arbeid, men Røsland utelukket ikke i starten av måneden et økonomisk krav mot arrangøren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder