- HANDLE NÅ: - Vi er alle nødt til å handle nå dersom verden skal reddes, sa erkebiskop Desmond Tutu under sønadagens felleskirkelige gudstjeneste i Tromsø. Foto: AFP

Tutu i Tromsø: - Velg livet, handle nå

Erkebiskop Desmond Tutu kom med en sterk oppfordring til å gjøre noe med de truende klimaproblemene da han søndag holdt preken i en felleskirkelig gudstjeneste i Tromsø.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Med smeltende sjøis fra Svalbard symbolsk plassert i og utenfor Ishavskatedralen markerte en rekke trossamfunn Skaperverkets dag og Verdens miljødag som markeres i Tromsø søndag, mandag og tirsdag.

Kronprins Haakon var til stede under gudstjenesten der Nord-Hålogaland-biskop Per Oscar Kjølaas på oppdrag fra miljøvernminister Helen Bjørnøy og Kirkenes Verdensråd hadde utarbeidet en helt ny liturgi for miljøgudstjenesten.

Prekenen ble holdt av fredsprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu. Han ba regjeringene om å lytte til folk som er bekymret for framtiden.

- Folk sier: Se på alternative energikilder som sol, vind og vannkraft. De sier: Hei! Kjør ikke bil, når du kan gå. Vi er alle nødt til å handle nå dersom verden skal reddes. Vi holder framtiden til planeten vår i våre hender. Jeg tilbyr livets valg, eller døden og formørkelse. Velg livet, oppfordret Tutu.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder