FLOTT BOLIG: Redaktør Trond Stensåsen sikret seg denne funkisperlen for 6 500 000 kroner. Foto: Bjørn Thunæs

Se og Hørs ukjente maktmenn

Odd J. Nelvik er ikke den eneste som hever millionlønn som følge av Se og Hørs opplagstall.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Et knippe menn i Norges største ukeblad holder lav profil utad. Men internt i redaksjonen har de stor makt og innflytelse.

Redaktør Trond Stensåsen (46) har vært i Se og Hør i en årrekke, og regnes som en av nøkkelmedarbeiderne i bladet. Stensåsen beskrives som etterretnings- og spaningssjefen i Se og Hør.

- Han er den i Norge som kanskje vet mest om landets kjendiser. Han har et unikt kontaktnett, sier tidligere Se og Hør-reporter Geir Bjarte Hjetland, som jobber som kommunikasjonsrådgiver i Pow!

Klager ikke

Trond Stensåsen kunne i 2005 heve en årslønn på solide 1,8 millioner kroner.

- Lønnsnivået i Se og Hør er godt. Jeg har ingen grunn til å klage, sier Stensåsen til VG via sjefredaktør Odd J. Nelvik.

Kollega og assisterende redaktør Bjørn Tvare (45) tjente 1,3 millioner samme år.

- En svært god lønn. Så har jeg da heller aldri klaget, sier Tvare til VG.

Bjørn Tvare blir i Håvard Melnæs' bok beskrevet som «reporternes store skrekk» og «en mann som så på «Hotel Cæsar» i fritiden. Fordi det er jobben hans.

Tvare styrer mange av de store oppslagssakene, sammen med Trond Stensåsen.

- Selv om jeg har hatt mine konflikter med ham, fremstår han faglig som svært sterk. Han har gått Se og Hør-skolen. Tvare er veldig ærlig, og sier sin hjertens mening, enten du er kong Salomo eller Jørgen Hattemaker, sier Geir Bjarte Hjetland.

- Tvare elsker TV og TV-kjendiser, og har full oversikt på dette området. Men han har noen ganger kanskje litt urealistiske forventninger til hva man kan forvente seg av de utegående reporterne, sier tidligere Se og Hør-reporter Thomas Olsen - nå reportasjeleder i TV2 Interaktiv.

Han tilføyer:

En terrier

- Jeg vil også takke Bjørn Tvare for én ting: Han lærte meg å bli en terrier.

VILLA I BÆRUM: Assisterende sjefredaktør Harald Haave bor i denne villaen på Bekkestua i Bærum. Foto: BJØRN THUNÆS/SCANPIX

Internt i Se og Hør vakte det reaksjoner da hverken Trond Stensåsen eller Bjørn Tvare ble ansatt som assisterende sjefredaktør for snart to år siden. Våren 2005 ble nemlig Harald Haave (48) hentet inn som Odd J. Nelviks høyre hånd.

Haave jobbet i Dagbladet fra 1991 til 2001. Deretter ble han informasjonssjef for legemiddelselskapet MSD og Bristol-Myers Squibb, før han kom til kjendisbladet. I løpet av hans første år i Se og Hør, tjente han ifølge ligningen 971674 kroner.

Haave beskrives som «ultratabloid» og temperamentsfull.

HERSKAPELIG: I denne leiligheten på Frogner i Oslo bor assisterende redaktør Bjørn Guttorm Tvare. Foto: BJØRN THUNÆS

- Han kom som et friskt pust inn i en organisasjon som i liten grad er fornyet de siste årene, sier Geir Bjarte Hjetland.

Vet mye

- Jeg har aldri hatt gleden av å jobbe sammen med ham, men jeg registrerer likevel at han mener å vite mye om meg som tidligere Se og Hør-medarbeider, sier Thomas Olsen.

I kjølvannet av Håvard Melnæs' bok om Se og Hørs arbeidsmetoder, er det kun Odd J. Nelvik og Harald Haave som uttaler seg til pressen.

FLOTT STRØK: Se og Hør-gründer Knut Haavik har rikelig med boltreplass i denne millionvillaen som ligger i Oslos fineste strøk. Foto: BJØRN THUNÆS/MAGNAR KIRKNES

Etter henvendelse fra VG vil ikke Harald Haave gi informasjon om toppledelsens karriere i redaksjonen fordi han ønsker «å verne om sine ansatte».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder