I AVHØR: En tydelig preget Kadra satt fredag i avhør hos politiet i fem timer, men politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Foto: Line Møller

Full støtte til Kadra på nettet

(VG Nett) Kadra får nå støtte flere steder på internett, der mange stiller som hennes «livvakt».

  • Therese Bongard

Artikkelen er over 12 år gammel

På nettstedet Facebook har gruppen «Vi støtter Kadra» fått over 2.500 medlemmer på to dager, og antall medlemmer øker fortsatt for hver time.

«Stå på Kadra, sinnsykt at man ikke kan ha frie meninger uten at man skal bli angrepet og truet», skriver et av medlemmene.

«Bli livvakt», oppfordrer en annen.

Politiet: Tydelig at folk vil skade henne

Støtten kommer etter Kadra natt til torsdag ble overfalt av mellom syv og åtte personer. Bakgrunnen for det svært brutale angrepet skal ha vært hennes uttalelser i tirsdagens VG der Kadra tok til orde for en ny tolkning av Koranens syn på kvinner.

Uttalelsene falt ikke i god jord hos flere i det somaliske miljøet og politiet mener det er tydelig at folk ønsker å skade henne.

LES OGSÅ: Kadra: - Overfallsmennene hylles som helter

Kritiserer media-uttalelse

De øker nå sikkerheten rundt Kadra, som også tidligere har vært under politibeskyttelse, og har levd med hemmelig adresse etter at hun avslørte at flere imamer i Oslo støtter omskjæring.

Politiet i Oslo mener derfor måten Kadra opptrer på i mediene, kan være med på å øke trusselen mot henne.

- Hun åpner hele tiden en debatt, og på den måten stiller Kadra seg selv i front, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon i Oslo til NTB.

Han påpeker likevel at Norge er et land med ytringsfrihet, og at politiet vil bruke ressurser på å beskytte Kadra.

Uttalelsen får likevel sterk kritikk av Facebook-gruppen:

«Det er det sykeste jeg har hørt. Politiet har som oppgave å forsvare de menneskene som benytter seg av ytringsfrihen», skriver et medlem.

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. De har nå avhørt minst to personer som var på stedet da overfallet skjedde, uten å sitte igjen med noen navn. Heller ikke video-opptak fra områdene rundt utestedet i Møllergata har vært til hjelp.

Politiet etterlyser derfor flere vitner, men sa til VG Nett i går at de frykter vitner kan la seg skremme fra å fortelle hva de har sett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder