MÅ VENTE: Byråd Torger Ødegaard i Oslo kan heller ikke neste år love barnehageplass til alle som ønsker det. Foto: Scanpix

Ingen garantier til småbarnsforeldre

OSLO RÅDHUS (VG Nett) Også neste år må mange småbarnsforeldre i Oslo klare seg uten barnehageplass. Det bekrefter byråd Torger Ødegaard (H).

I budsjettforslaget som ble presentert i formiddag varsler byrådet i Oslo en kraftig satsing på barnehager neste år. Til sammen 1,5 milliarder kroner vil byrådet bruke på utbygging av 3500 nye barnehageplasser.

- Barnehagesektoren har høy prioritet. Målet er full barnehagedekning i Oslo så fort som mulig, sier barnehagebyråd Torger Ødegaard (H).

Les også:84 prosent av barn går i barnehage

Stor vekst

Overfor VG Nett bekrefter likevel byråden at kommunen ikke kommer til å nå sitt eget mål om at alle foreldre som ønsker det skal få en barnehageplass. Han kan heller ikke si noe om når dette løftet kan oppfylles.

Diskuter her:

- Det vil være helt avhengig av den videre befolkningsveksten. Oslo vokser nå raskere enn noen gang tidligere. Uten denne veksten hadde vi nå vært i mål, sier Ødegaard.

Han understreker at han har stor forståelse for frustrasjonen hos foreldre som fortsatt må vente på et tilbud til sine barn.

- Jeg skjønner svært godt at dette er en vanskelig situasjon. Jeg er også utålmodig, men samtidig er det viktig å påpeke at vi har bygget barnehager i et ekstremt tempo de siste årene, sier Ødegaard.

Har du tips om norsk politikk?Ta kontakt med VG Netts journalist her

Regjeringens definisjon av full barnehagedekning er at alle barn som har fylt ett år innen 1. september har fått plass. Denne målsettingen regner Oslo-byrådet med å nå neste år.

Får kritikk

Representanter for regjeringspartiene har ved flere anledninger kritisert det borgerlige byrådet i Oslo for å ikke gjøre nok for å skaffe full barnehagedekning.

Les også:Lover pisk mot somlekommuner

Barnehagebyråden fnyser av beskyldningene. Han mener utspillene viser at regjeringen er mer opptatt av politisk takttikkeri enn resultater.

- Regjeringen har selv brutt alle de løftene den har gitt i barnehagesaken, både når det gjelder tempoet i utbyggingen og den økonomiske støtten til kommunene, sier Ødegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder