Kleppes skjebne uviss etter Frp-møte

OSLO: Vidar Kleppes videre skjebne i Fremskrittspartiet er like uklar etter møtet i partiets arbeidsutvalg torsdag. Partiet lar ham leve i uvisshet i to uker til før skjebnen hans blir avklart.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Da skal det avklares om han skal suspenderes eller ekskluderes mens påstandene om akseptabel framferd granskes.

-Vedtaket retter seg ikke spesielt mot Vidar Kleppe, sa Frps generalsekretær Geir Mo etter møtet.

Mo ville ikke kommentere om det kan bli aktuelt å reise eksklusjonssak mot Kleppe. Mo ville heller ikke komme med noen vurdering av Kleppes mulighet for en politisk framtid i Frp.

Lodve inn

Arbeidsutvalget besluttet å la organisasjonskulturutvalget ledet av Lodve Solholm se på situasjonen i partiet.

Utvalget skal granske påstandene om at det foregår undergravingsvirksomhet og fraksjonsvirksomhet internt, både i Hordaland og andre steder i landet. Lodve-utvalget må gjøre dette innen 15. mars og avlevere rapport til Frps sentralstyre.

Utvalget skal blant annet gjennomgå alle artikler mediene har skrevet om fraksjonsvirksomhet og/eller undergravingsvirksomhet internt i partiet. Senest torsdag skrev enkelte aviser at det arbeides med å forberede alternative stortingslister både i Vest-Agder og i Hordaland der Vidar Kleppe foreslås på førsteplass, dersom partiet ekskluderer ham.

Tillitssak

Kleppe har blant annet fått svært hard kritikk fra partiformann Carl I. Hagen fordi han bekreftet at det finnes en tredje sak med seksuelt overgrep i partiet. 17 av 23 medlemmer i Frps stortingsgruppe har sagt de ikke lenger har tillit til Kleppe.

-Organisasjonskulturutvalget skal også se på om tillits- og folkevalgte utnytter andres tragedier til egen vinning og i sitt eget politiske spill, slik Frps landsstyre konstaterte at det gjøres i den resolusjonen som ble vedtatt sist søndag, sa Mo.

Han sa at situasjonen i stortingsgruppen ikke er heldig og at partiledelsen vil se nærmere på hva som kan gjøres for å endre dette. Noe konkret tiltak vil neppe bli satt i verk før Lodve-utvalget har levert sin rapport.

Alle partier har frist til 31. mars for å levere inn stortingslister. Innen den tid må alle spørsmål rundt nominasjonene være avklart, også i Vest-Agder Frp der Vidar Kleppe inntil videre har førsteplass på stortingslisten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder