PÅSKEFJELLET: Mange har trengt hjelp av Røde Kors langfredag, da det er fine skiforhold flere steder - som her på Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen.
PÅSKEFJELLET: Mange har trengt hjelp av Røde Kors langfredag, da det er fine skiforhold flere steder - som her på Sødorpfjellet i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven NTB scanpix

Langfredag har vært den travleste dagen for Røde Kors hittil i påsken

INNENRIKS

En redningsaksjon i Jotunheimen, tre andre leteaksjoner, et søk i skred og 95 skader har gjort langfredag til en hektisk dag for letemannskaper.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 15.04.17 07:24

Den omfattende leteaksjonen etter to danske fjellturgåere i Jotunheimen omfattet flere hjelpekorps fra Røde Kors, den alpine redningsgruppen, redningshundene, redningshelikopter og Luftambulansen.

– Dette var en omfattende og komplisert lete- og redningsaksjon som viste hvor godt de ulike redningsenhetene samarbeider, sier Ole Gladsø, som leder landsrådet for hjelpekorpsene i Røde Kors.

Påsken 1967: Den dødeligste påsken i norgeshistorien

I løpet av langfredag har hjelpekorps over hele landet deltatt i fire søksoppdrag og 24 henteoppdrag. Et snøskred har vært sjekket ut uten at det er grunn til å tro at noen har blitt tatt av raset.

Stor utfart har medført noen flere skader enn tidligere i påsken. Totalt er det rapportert at det er behandlet 95 skader, blant annet på grunn av manglende smøring.

Les også: Dette er de nye fjellvettreglene

– Vi håper at folk bruker solkrem når det er så sterk sol, sier Gladsø fra Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet.

Det er meldt om stor utfart fra informasjonssentralene i de ulike distriktene. Totalt er Røde Kors Hjelpekorps i forsterket beredskap på 156 vaktstasjoner i tur- og fjellområder over hele landet.

Les også: Røde Kors: - Påsketuristene kan lære av disse to

Her kan du lese mer om