Siv Jensen om kjolestormen: - Det lever jeg godt med

Per Sandberg synes sjefens kjole var flott

Frp-leder Siv Jensen lar seg ikke affisere av at både kjolen hun hadde på seg og måten hun holdt sin «Morna Jens»-tale på har skapt reaksjoner.

På en pressekonferanse i Frps hovedkvarter redegjorde Siv Jensen for et møte i partiets sentralstyre, og fortalte at først i neste uke vil de reelle regjeringsforhandlingene begynne.

VG spurte Jensen om hvordan hun reagerer på at hennes følelsesladde «Morna Jens»-tale under valgvaken til Frp er blitt et så stort tema, og at også hennes fargerike «leppestift-kjole» blir heftig debattert i ulike nettforum.

VALGTE SORT: Siv Jensen valgte en mer nøktern stil under dagens pressemøte. Foto: Terje Bringedal/VG

- Det lever jeg veldig godt med. Det kommer alltid til å være mange meninger om meg og om Frp, både nå og i fremtiden. Jeg tror det jeg konsentrerer meg om er at vi nå får satt et solid fotavtrykk på eventuelle forhandlinger, sier Jensen til VG.

Sjikane mot kjolen

Forfatter Erlend Loe er blant dem som kommer med nedlatende kommentarer om Sivs kjolevalg:

«Siv Jensen i dildokjole med innøvd latter blir for sterkt. Tar kvelden. Blir fire års satirefest», skriver Loe på Twitter.

«Å se Siv Jensen gå inn med Cruella de Ville-blikk akkopagnert av Yello har frosset meg til is helt inn til margen», skrev tidligere Cosmopolitan-redaktør og Viasats filmekspert Ingeborg Heldal samme sted.

ENGASJERT: Siv Jensen viste følelser under talen på Frps valgvake. Foto: Terje Bringedal/VG

Sandberg: - Fin kjole

Frp-nestleder Per Sandberg sier hans egne klesvalg først og fremst blir kommentert av hans kone, og han oppfatter kritikken mot Jensen som smålig:

- Jeg synes kjolen var fin. Den gjenspeilet Sivs glede og entusiasme fra scenen. Mellom politikere er det usakelig å diskutere det. Valgkampen er over, og velgerne har sagt sitt. Det er unødvendig å komme med den type karakteristikker, sier Sandberg.

- Talen var veldig god, den gjenspeilet det samme budskapet som vi har kommet med tidligere i valgkampen: «Morna Jens».

CASUAL: Per Sandberg etter landsstyremøtet på tirsdag, i t-skjorte og dressjakke. Foto: Terje Bringedal/VG

Før møtet fikk Jensen også støtte av sentralstyremedlem Kari Kjønaas Kjos, som mener hele debatten er tøvete:

- Jeg synes det var helt fantastisk da hun holdt talen, hun strålte og var lykkelig. Hun begeistret oss og jeg synes hun var veldig flott, sier Kjos til VG.

- Så legger jeg merke til at kvinner alltid må tåle at det blir snakket om hvordan vi er kledd, mens menn slipper unna. Jeg skulle ønske vi ble likebehandlet og slapp å snakke om klær hele tiden, det er veldig slitsomt synes jeg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder