NOTORISK FARTSFORBRYTER: En litauisk vogntogsjåfør har blitt knipset 29 ganger i sju forskjellige fotobokser i Norge. Sjåføren er nå tatt av politiet, og har fått et forelegg på 65.000 kroner som skal dekke alle fartsforbrytelsene (illustrasjonsfoto). Foto: Scanpix,

Sjåfør tatt i fotobokser 29 ganger - politet beslagla lastebilen!

En litauisk vogntogsjåfør har fått lastebilen beslaglagt etter å ha kjørt for fort 29 ganger.

  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Siden 14. desember 2012 har mannen blitt tatt 29 ganger i sju forskjellige fotobokser i Norge. Sjåføren, en litauer i 30-årene, har kjørt det samme kjøretøyet hele tiden, men politiet har ikke lykkes i å få tak i mannen , eller ilegge ham bøter før nå, melder lastebil.no.

Torsdag ettermiddag ble mannen tatt av politiet på Frøya.

- Til nå har han vært ukjent for politiet, som har manglet både identifikasjon og adresse på mannen. Politiet hadde vært på utkikk etter kjøretøyet, og fikk melding om at det befant seg på Frøya. De rykket ut og fikk stoppet ham, forteller politiadvokat Erlend Hjulstad Nilsen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Beslagla vogntoget

På grunn av manglede identifikasjon og adresse, har politiet heller ikke kunnet ilegge mannen bøter for de tidligere fartsovertredelsene.

- Derfor fikk han nå et forelegg på 65 000 kroner, sier Hjulstad Nilsen.

Politiet tok beslag i vogntoget. Dersom ikke mannen betaler innen to måneder, kan det bli tvangssolgt for å dekke kravet.

Sjåføren ble tatt med til lensmannskontoret, hvor han i tillegg til forelegget fikk inndratt førerkortet for tre måneder.

Men norske myndigheter kan bare ilegge ham kjøreforbud i Norge.

- Vi kan ikke nekte ham å dra tilbake til Litauen å fikse nytt førerkort der, sier Hjulstad Nilsen.

Tatt i sju bokser

Mannen ble første gang tatt for å kjøre for fort den 14. desember 2012, og er til sammen tatt 29 ganger i sju forskjellige fartsbokser.

Han er tatt ti ganger i 80-sonen i Hitra-tunnelen. Høyeste hastighet er målt til 116 km/t.

I 70-sonen på Riksvei 3 i Elverum er han tatt ni ganger, hvor høyeste registrert hastighet er 84 km/t.

Han er tatt fire ganger i Gudbrandsdalen i fartsboksene på Sel og Lesja. Der er største fartsforbrytelse målt til 83 km/t i 60-sonen på Sel i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder