DREPT: Birgitte Tengs ble drept like ved sitt hjem i Kopervik på Karmøy natt til 6.mai 1995. Foto: PRIVAT

Tengs-fetter fikk medhold i Høyesterett

(VG Nett) Høyesterett besluttet i dag at Agder lagmannsrett må avgjøre om Birgitte Tengs' fetter får gjenopptatt sin erstatningssak.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i 1995. Fetteren ble senere tiltalt for drapet, men ble frikjent i 1998. Senere samme år ble han imidlertid dømt til å betale Birgitte Tengs' foreldre 100.000 kroner i erstatning. Fetteren har i flere år forsøkt å få gjenopptatt erstatningssaken.

Agder lagmannsrett tidligere har besluttet at saken er foreldet og at den derfor ikke kan vurderes gjenopptatt. I dag besluttet imidlertid Høyesterett at lagmannsretten nå likevel må ta stilling til gjenopptakningsspørsmålet.

- Rettsspørsmålet som Høyesterett har tatt stilling til er om den nye tvisteloven skal brukes ved behandlingen av begjæringen i lagmannsretten - ikke noe om hvorvidt saken skal gjenopptas, sier advokat John Christian Elden til VG Nett.

LES OGSÅ:Ikke ny etterforskning i Tengs-saken

- Uheldig for foreldrene

Elden er bistandsadvokaten til Birgitte Tengs' foreldre. Han sier at dette medfører at det tar lengre tid før partene kan legge en sivil sak bak seg.

- For våre klienter er det uheldig at de ikke kan bli ferdig med drapet på sin datter, men det er ingen grunn til å tro at Høyesteretts avgjørelse får noen konkret betydning i deres sak slik den er opplyst i dag, sier Elden.

VG Nett har ikke lyktes å komme i kontakt med fetterens advokat, Arvid Sjødin.

I 2003 ble fetteren i Høyesterett tilkjent 1,2 millioner kroner i oppreisning og erstatning. Han har fått tatt opp saken i flere rettsinstanser og også i Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder