LETTE FORGJEVES: Over 150 personer bidro i søket etter syvåringen mandag kveld og utover natten. Nå er leteaksjonen avsluttet.
LETTE FORGJEVES: Over 150 personer bidro i søket etter syvåringen mandag kveld og utover natten. Nå er leteaksjonen avsluttet. Foto:Robert Veiset,VG

Var savnet i Molde siden mandag: Etterlyst 7-åring funnet i god behold

Har ikke fått kontakt med guttens far

INNENRIKS

NRK: Video viser gutten bli ført inn i bil

7-åringen som forsvant fra bowlinghall i Molde mandag kveld, er funnet i god behold.

  • Cato Husabø Fossen
  • Line Orfjell
Publisert: Oppdatert: 27.01.15 19:51

Det bekrefter politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

«Politiet har, etter tett samarbeid med barnevernet nå funnet den savnede gutten fra Molde i god behold. Politiet ønsker ikke, av etterforskningshensyn å gå ut med mer informasjon nå», skriver politiet i meldingen.

– Det er en god del avklaringer, både juridiske og praktiske ting, som det blir jobbet med, sier opplyser kommunikasjonsrådgiver Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Tidligere tirsdag opplyste politiet at de mente gutten var blitt bortført.

– Vi sitter på et videoopptak fra Moldehallen der vi ser at en mann fører den sju år gamle gutten ut av bygningen, sa pressetalsmann for politiet Alf Stormo til NRK tirsdag ettermiddag.

– Videre har vitner sett at gutten deretter ble ført inn i en mørkegrønn eldre stasjonsvogn. Ifølge vitner skal enda en person ha oppholdt seg i bilen, sa han.

Ifølge NRK skal vitner også ha fortalt at gutten ikke gjorde tegn til å rømme eller skrike da han ble ført inn i bilen. Basert på vitneforklaringene mener politiet å ha avdekket at de etter all sannsynlighet står overfor en barnebortføring.

Ikke fått kontakt med faren

Gutten hadde vært savnet siden mandag kveld da han ble funnet. Tirsdag ettermiddag hadde politiet ikke lykkes i å få kontakt med guttens far.

– Det er litt forskjellige signaler på hvor han kan befinne seg i verden. Etter det vi vet så jobbet han ikke i Norge, sier pressekontakt for Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Alf Stormo, til Romsdals Budstikke.

Guttens far er ifølge politiet gift med den savnede syvåringens mor. Foreløpig er det usikkert om guttens far disponerer egen bil, opplyser pressekontakten til lokalavisen. – Vi vil gjerne få tak i guttens far, men vi er også ute etter kontakt med andre familiemedlemmer – for å kunne innhente mest mulig informasjon om hva som kan ha skjedd med gutten, sier Stormo til VG.

Foreløpig ingen mistenkte

Gutten ble etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. – Vi frykter at han er tatt mot sin vilje. Vi kan heller ikke se bort fra at gutten er fraktet ut av landet, siden han opprinnelig er fra Litauen, sa Stormo mandag.

Gutten ble sist sett mandag kveld, i en bowlinghall i Molde sentrum. Natt til tirsdag deltok en rekke frivillige i søket etter syvåringen. Politiet fikk også bistand fra Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske Redningshunder.

Vi har søkt i et ganske stort område omkring der gutten sist ble sett, rundt Moldehallen, og dette søket er nå avsluttet – vi har gjennomsøkt et omfattende område på en grundig måte. Nå driver vi etterforskning for å finne ut hva som har skjedd, sa Stormo.