AKTOR: Kristin Røhne ser gjennom saksdokumenter. De neste elleve ukene skal hun føre den omfattende overgrepssaken på vegne av påtalemyndigheten. Foto:Trond Solberg,VG

Overgrepstiltalt: - Forsto ikke alvoret

32-åringen som har erkjent voldtekt av to spedbarn, sier han ikke helt har forstått alvoret i det han gjorde. Tirsdag forklarte han seg i Drammen tingrett.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han er den første av de fem tiltalte som forklarer seg, og den eneste av dem som har erkjent straffskyld på alle punkter, melder NRK. Da saken startet mandag, innrømmet han å ha voldtatt både sin egen sønn og sin kjærestes datter da de bare var noen måneder gamle.

Han skal allerede før jenta ble født ha diskutert overgrep med en av de andre tiltalte i saken.

– Jeg har ikke helt forstått alvoret i det jeg har gjort. Jeg trodde ikke så små barn tok skade av sånt. Jeg skjønner det bedre nå, men trenger mer hjelp og behandling. Jeg kan ikke gjøre noe med det jeg har gjort, men jeg kan endre fremtiden, sa 32-åringen da han inntok vitneboksen.

– Jeg er utrolig glad for at politiet fikk stoppet meg. Da kan jeg ikke skade flere enn jeg har gjort.

Han sier det er ubehagelig å forklare seg med de andre tiltalte til stede, men legger til at han må stå til ansvar for det han har gjort.

I aktoratets innledning ble 32-åringen fremstilt som sentral i saken – også som vitne mot de andre tiltalte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder