FORKLARER BRUDDET: I et brev til venner og familie forklarer milliardærparet Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen hvorfor de har valgt å ta ut seperasjon. FOTO: ANDREA GJESTVANG / FAKSIMILE

Derfor ble det brudd mellom Hagen og Treschow

Les det private brevet til familie og venner

(VG Nett) Stein Erik Hagen (56) og Mille-Marie Treschow (58) har levd fra hverandre i flere år. Her er brevet som forklarer hvorfor det ble brudd.

Publisert:

I et brev til familie og venner forklarer Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen hvorfor de nå går hvert til sitt, noe de selv beskriver som et vemodig veiskille.

VG har fått tilgang til brevet og gjengir det i dag.

«Etter ti års samliv, hvorav åtte år som ektefeller, er vi enige om å søke separasjon. Men vårt vennskap og våre familiebånd er fremdeles sterke.», skriver de i brevet, undertegnet Mille-Marie og Stein Erik.

Deretter fortsetter de med å forklare hvorfor ekteskapet nå går mot en slutt:

«Vi er begge personer med betydelig engasjement og ansvar i våre virksomheter. Dette har i de senere årene medført at vi har måttet bo hver for oss, hvilket har bidratt til å føre oss mot det vemodige veiskillet nå står ved.»

Les mer om bruddet i papirutgaven til VG og på VG+ !

- Vi har vokst fra hverandre

- Det er trist og vemodig at vi ikke har greid å holde ekteskapet sammen. Men over tid har vi opplevd, som så mange andre, at vi har vokst fra hverandre, sier Stein Erik Hagen til VG.

Han sier de ikke har bodd sammen de siste to årene, men at de har vært mye sammen.

STORSLÅTT BRYLLUP: Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen giftet seg med pomp og prakt i 2004. Åtte år siden har paret tatt ut seperasjon. FOTO: ESPEN BRAATA


- Mille Marie har blitt trukket til Larvik, hvor hun driver sine virksomheter fra, mens jeg har bodd her i Oslo. Vi har ikke bodd sammen på to år. Når man bor hver for seg, forsterker også det at man glir videre fra hverandre. Jeg har selvfølgelig bodd hos henne på Fritzøehus når jeg har vært i Larvik og hun har bodd hos meg i Oslo. Vi har vært mye sammen, men vi er blitt fjernere. Det kom til et punkt hvor vi ble enige om at separasjon er det riktige, sier Hagen.

Folk som kjenner ekteparet, sier de opplevde dem som nære de første årene, men at tiden etter hvert viste at de var forskjellig - og ikke minst at de har ulik bakgrunn:

Hun som sjette generasjons godseier, adelige aner og aristokratisk bakgrunn og liv - han som gründer, som har slått seg opp fra vanlige kår.

LES MER: Papirutgaven til VG 21. august. Foto: Faksimile: VG

Forholdet skal ha vært over siden jul i fjor, men ulike forhold, blant annet Hagens kreftsykdom, har gjort at separasjonsprosessen ble utsatt til over sommeren i år.

- Så får vi se hva livet videre bringer. Jeg gleder meg stort over at mine to døtre begge er gravide og skal ha barn i oktober og desember. Det er masse å glede seg over fremover, sier Stein Erik Hagen og legger til:

- Og i dag har jeg gledet meg stort over oppkjøpet av Rieber & Søn. Det var dyrt, men over tid vil det vise seg å være en god investering for Orkla, sier Hagen.

Mille-Marie Treschow ønsker ikke å kommentere bruddet overfor VG.

«Ut over det som står i brevet du sikkert allerede har sett er det ingen ytterligere kommentarer,» skriver administrerende direktør i Treschow- Fritzøe, Gudmund Nordtun, i en tekstmelding.

To av Norges rikeste

Ifølge det separerte parets ektepakt har Hagen og Treschow fullt særeie. Det betyr at alle de verdier de tok med seg inn i ekteskapet, tar de også med seg ut igjen. Og ingen av dem vil lide noen nød. Mille Marie Treschow er ifølge Kapital Norges 61. rikeste, god for over 2,3 milliarder kroner.

Ifølge Kapital var Stein Erik Hagen Norges sjette rikeste person i 2011, med en formue på 10,9 milliarder kroner. Året før beregnet finansmagasinet at Hagen var god for ytterligere 2,4 milliarder, men verdien på Orkla, hvor Hagen har plasserte store deler av formuen sin, svekket seg kraftig i 2011, og har fortsatt nedturen i år.

I finansmarkedet er det derfor knyttet stor spenning til Orklas oppkjøp av Rieber og Søn, som ble offentliggjort i går.

STORINNKJØP: Stein Erik Hagen og Orkla offentliggjorde mandag at de har kjøpt matvareselskapet Rieber og Søn. Her er Hagen på pressekonferansen i Bergen mandag sammen med konsernsjef i Rieber og Søn, Frank Mohn (t.v.), Fritz Rieber og direktør i Orkla, Åge Korsvol. FOTO: HALLGEIR VÅGENES


Orkla-nedturen har også rammet Mille-Marie Treschow og familien, som også eier et betydelig antall Orkla-aksjer. I 2011 ble verdien av aksjene nedskrevet med 13 millioner kroner.

Treschow-Fritzøe er blant Norges eldste bedrifter, og driver blant annet innen skogdrift, eiendomsforvaltning og steinindustri. Mille-Marie Treschow er sjette generasjon av godseierslekten.

Verdiene går i arv

Hun har to barn, Victoria Marie Stang Treschow (23) og Michael Stang Treschow (25) med sin tidligere ektemann Andreas Stang. Victoria Marie Stang Treschow har overtatt familiens investeringsselskap Fresje, mens det antas at storebroren skal overta familieimperiet.

Stein Erik Hagen bygget opp sin formue gjennom billigkjeden Rimi, som han solgte til Ica og Royal Ahold. Store deler av fortjenesten investerte han i Orklakonsernet, hvor han i dag er styreleder og kontrollerer 24,3 prosent av aksjene, hovedsakelig gjennom familiens investeringsselskap Canica.

Hagen har foreløpig fordelt familieformuen på sine eldste barn, Nina Camilla Hagen Sørli (30), Caroline Marie Hagen (28) og Carl Erik Hagen (23). Hans fjerde sønn er ikke myndig ennå.

VG traff mandag ettermiddag Hagens datter Camilla Hagen. Hun ønsket ikke å kommentere farens separasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder