UTRYKNING: Politiet har fått kritikk for responstiden når det gjelder aksjonen på Utøya 22. juli. Her ankommer beredskapstroppen øya. De pågrep Anders Behring Breivik mellom klokken 18.32 og 18.34 - cirka én time og et kvarter etter at Breivik først gikk i land. Foto: JAN BJERKELI

Politiet innfører krav om responstid

Fra nyttår får politiet i Sogn og Fjordane en tidsfrist ved utrykninger. Hordaland vurderer samme ordning.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

En av hovedkonklusjonene i 22. juli-kommisjonens rapport var at det bør stilles krav til maksimal utrykningstid for politietaten.

Nå tar Sogn og Fjordane politidistrikt kommisjonen på ordet, og innfører fra årsskiftet egne målsettinger for hvor lang tid det maksimalt skal ta fra nødmeldingen kommer inn til første politipatrulje er framme, skriver Bergens Tidende.

- Det er noe vi ønsker oss, spesielt i lys av 22. juli-kommisjonens konklusjoner. Hva målet for tidsbruken skal være, holder vi på å ta stilling til nå, sier politimester Johan Brekke i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet i Sogn og Fjordane har denne måneden hatt et prøveprosjekt, hvor tiden på hver enkelt utrykning er blitt målt og registrert.

- Først skal vi gå gjennom resultatene, og se disse opp mot hva som er realistisk å få til med de ressursene vi har, sier Brekke.

Politimester: Vi må få krav til responstid

Også i Hordaland vurderer politiet å innføre sin egen målsetting for hvor lang tid det skal ta å komme borgere i nød til hjelp.

- Responstid er noe av det vi skal vurdere. Vi må ta stilling til om vi klarer å levere det samfunnet forventer av oss i en nødssituasjon, og se om vi kan dimensjonere oss i forhold til dette, sier Geir Gudmundsen, politimester i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Les også: Politiets responstid økte med 53 minutter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder