TILRETTELEGGER FOR VIDUNDERBARN: Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell vil legge til rette for at faglig sterke ungdomskoleelever kan ta fag på videregående. Foto: Frode Hansen

Vil gi tilbud til skoleflinke

Regjeringen vil gi skoleflinke elever mulighet til å ta fag på høyere utdanningstrinn.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I en stortingsmelding som kommer neste måned, vil kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) gå nye veier for å sikre utfordringer for de flinkeste, skriver Aftenposten.

- Vi vil fjerne dagens hindringer slik at elever som er faglig sterke på ungdomstrinnet skal kunne ta fag på videregående skole. Det samme vil gjelde elever på videregående som ønsker å ta fag på universiteter og høyskoler, sier Solhjell, som innrømmer at den norske skolen har forsømt de flinkeste elevene.

Les også:Solhjell advarer mot Høyres «dumpeskole»

- Dette er et ganske stort problem i norsk skole. Når jeg tar dette opp i foredrag, opplever jeg at mange synes det er godt at noen endelig snakker åpent om temaet, sier statsråden.

Han mener at lærerne er viktige i arbeidet med å gjennomføre denne regelendringen.

- Også etter at vi har endret reglene vil det meste avhenge av læreren og skoleledelsen. Alle elever har like store krav på tilpasset undervisning. Så mitt budskap til lærerne er: Ikke vær redd for å slippe løs flinke elever. Og samarbeid med skoler på nivåer over for å gi de flinkeste utfordringer, sier Solhjell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder