GOD TONE: Det var en god tone mellom NHO-leder Finn Bergesen jr. (t.v) og LO-leder Roar Flåthen, til tross for at de ikke er enige. Foto: Scanpix

Flåthen: - Nå må Bergesen slutte å tulle

REGJERINGSKVARTALET (VG Nett) LO-leder Roar Flåthen avviste ikke at det fortsatt kan bli storstreik dersom forhandlingene om avtalefestet pensjon ikke fører frem.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det var på pressekonferansen etter dagens møte mellom regjeringen og kontaktutvalget med organisasjonene i arbeidslivet, at NHO-sjef Finn Bergesen jr. kom med en kommentar om at LO «alltid» truer med streik før forhandlinger.

Det likte ikke Flåthen.

- Nå må Bergesen slutte å tulle, sa Flåthen på pressekonferansen utenfor statsministerens kontor.

- Kan løses med konflikt

LO-lederen så ut til å mene det alvorlig nok, selv om han sa det med et smil om munnen.

- Det er klart at dersom forhandlingene ikke fører frem, så ligger det til spillereglene i Norge at dette kan løses med konflikt, sa Flåthen, men passet på at LO selvfølgelig håper at partene skal komme fram til løsning i løpet av forhandlingene.

- Det blir en spennende vår. Både spennende og tøft, men vi vil prøve å få til en løsning, understreket Flåthen.

Flere måneder med arbeid

- Når det gjelder AFP så følger vi opp den dialogen som er i gang med partene. Vi ønsker å sikre avtalefestet pensjon. Vi er opptatt av å oppnå to ting, sa statsminister Jens Stoltenberg.

- Det ene er at vi får en AFP-ordning som gjør at folk kan gå av på en ordentlig og fin måte, selv om de jobber til de er 62 år. Vi ønsker også at det er mulig å kombinere arbeid og pensjon, sa Stoltenberg.

Kontaktutvalget, som består av arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen, LO-leder Roar Flåthen, NHO-sjef Finn Bergesen jr. og andre ledere i de store organisasjonene i arbeidslivet, har i flere måneder arbeidet for å komme til enighet om pensjonsordningen

- Umulig å innfri

I AFP-utvalgets møte i desember skal utvalgsleder, arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap), ha gitt Flåthen klar beskjed om at det er umulig å innfri LOs krav om avtalefestet pensjon (AFP).

- Hanssen var klinkende klar. Han minnet om at regjeringen er forpliktet av pensjonsforliket i Stortinget, og at organisasjonene ikke måtte tro at de kunne overprøve Stortinget. Det kunne minne om en trussel, sa en kilde til Dagens Næringsliv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder